Ίδιο σκηνικό στο ξεκίνημα για την Ευρώπη

Πτωτική η τάση στο ξεκίνημα της εβδομάδας για τις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, καθώς οι ρευστοποιήσεις στον κλάδο τεχνολογίας και κινητής συνεχίζονται. Δείτε τον πίνακα με τις εβομαδιαίες αποδόσεις των μετοχών του XETRA DAX 30 από την Market ΑΧΕΠΕΥ.

Ίδιο σκηνικό με το κλείσιμο της Παρασκευής, διαμορφώνεται στο ξεκίνημα της εβδομάδας όσον αφορά στις ευρωπαϊκές αγορές, στις οποίες συνεχίζονται -αλλά με ηπιότερους τόνους- οι ρευστοποιήσεις στους τεχνολογικούς κλάδους.

Λίγο μετά το άνοιγμα ο FTSE υποχωρεί κατά 0,09% στις 5165,90 μονάδες, ενώ ο DAX χάνει έως και 0,43% της αξίας του, προσεγγίζοντας τις 4850,98 μονάδες. Μεγαλύτερη υποχώρηση στο Παρίσι όπου ο CAC πέφτει κατά 0,87% πέριξ των 4292,32 μονάδων.

Το κλίμα σήμερα, εκτιμούν οι αναλυτές, θα διαμορφωθεί σε ανάλογα επίπεδα με το κλείσιμο της προηγούμενης, όπου οι ρευστοποιήσεις στις μετοχές τεχνολογίας θα πιέσουν τους δείκτες.

Μετοχές που θα διαμορφώνουν κλίμα αναμένεται να είναι αυτές των Vodafone, Vivendi Universal, STMicroelectronics. Πτωτικά, εκτιμάται ότι θα κινηθούν και άλλες μετοχές όπως της BP (ακολουθώντας τις τιμές του πετρελαίου) αλλά και της Credit Suisse.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το πρόβλημα αστάθειας των τελευταίων εβδομάδων στις αγορές έγκειται στο γεγονός ότι ”η οικονομία διεθνώς, άρα και οι αγορές βγαίνουν από την ύφεση με βραδύτερο ρυθμό από ότι οι επενδυτές ανέμεναν”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v