Κέρδη στις ευρωαγορές λόγω Wall

Το μίνι ράλι στη Wall Street ήταν αυτό που έδωσε το έναυσμα στις ευρωπαϊκές αγορές να ξεφύγουν από το αρνητικό κλίμα που κυριαρχούσε στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, την οποία και έκλεισαν με ουσιαστικά κέρδη.

Σαφώς επηρεαζόμενες από την Wall Street, οι ευρωπαϊκές αγορές κατόρθωσαν να ανακάμψουν και να ξεφύγουν από το αρχικό αρνητικό κλίμα με αποτέλεσμα να κλείσουν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας με ουσιαστικά κέρδη.

Οι μετοχές των τηλεπικοινωνιών και των εταιριών υψηλής τεχνολογίας ήταν αυτές που έδωσαν το στίγμα για την αρχική υποχώρηση των δεικτών, ύστερα από τις σημαντικές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 κατόρθωσε να κλείσει με κέρδη υψηλότερα του 0,5%, με αιχμή κυρίως τις μετοχές των τραπεζών. Η HSBC έκλεισε με άνοδο κατά 1,9%, ύστερα από την αναβάθμιση που δέχτηκε από την Goldman Sachs.

Αντίθετα μέχρι το τέλος διατηρήθηκε το πτωτικό κλίμα στις τηλεπικοινωνίες και στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, με τις Cable & Wireless και BT Telecom να υποχωρούν κατά 2,7% και 2,5% αντίστοιχα

Ανάλογο ήταν το κλίμα και στην αγορά του Παρισιού, με τον CAC 40 να διευρύνει τα κέρδη του κοντά στη 1 ποσοστιαία μονάδα, καθώς η France Telecom κατόρθωσε να ανακάμψει από το χαμηλό επίπεδο στο οποίο είχε περιέλθει, διατηρώντας μάλιστα και την αγορά σε ανοδική πορεία.

Τα κέρδη της μεγαλύτερης γαλλικής τηλεπικοινωνιακής ήταν υψηλότερα του 4%, ενώ ακολούθησε και η θυγατρική της κινητής τηλεφωνίας, Orange, με άνοδο κατά 3,64%.

Ιδιαίτερα θετικό ήταν το κλίμα στη γερμανική αγορά, με τον δείκτη DAX την ώρα που έκλειναν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές να παρουσιάζει άνοδο της τάξης του 2,2%. Την άνοδο του δείκτη οδήγησαν κατά κύριο λόγο τόσο η Deutsche Telekom όσο και η τεχνολογική Infineon.

Τα κέρδη της μεγαλύτερης γερμανικής τηλεπικοινωνιακής ανήλθαν στο 3,55% ενώ αντίστοιχα η Infeneon Technologies σημείωσε άνοδο κατά 5%. Κέρδη κατέγραψαν και η Siemens αλλά και ο όμιλος πληροφορικής SAP.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v