Τεχνολογίας ανόδου στις ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικά ξεκίνησαν -όπως άλλωστε αναμενόταν- τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς διατηρείται η τάση ανόδου στους τομείς νέας τεχνολογίας, προκαλώντας αισιοδοξία σε αναλυτές και επενδυτές.

Με άνοδο ξεκίνησαν -όπως άλλωστε αναμενόταν- οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, καθώς διατηρούν την αυξητική τάση στους τομείς νέας τεχνολογίας, προκαλώντας αισιοδοξία σε αναλυτές και επενδυτές.

Λίγο μετά το άνοιγμα ο λονδρέζικος FTSE κερδίζει 0,10% πέριξ των 5244,70 μονάδων, ενώ με μεγαλύτερη άνοδο κατά 0,55% πλησιάζοντας τις 5077,09 μονάδες κινείται ο DAX, και κατά 0,72% πέριξ των 4479,15 μονάδων ο γαλλικός CAC 40.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, μετά και τη χθεσινή θετική πορεία στη Wall, οι σχετικοί με την τεχνολογία κλάδοι, αναμένεται να διαμορφώσουν και σήμερα το κλίμα στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές.

Ανοδικά αναμένεται η πορεία μετοχών όπως των Applied Materials, ASML Holding και Infineon Technologies, καθώς κατέγραψαν σημαντικά κέρδη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Nasdaq. Όσον αφορά στην πορεία των μετοχών τεχνολογίας οι αναλυτές πλέον τονίζουν ότι ”επικρατεί λιγότερη απαισιοδοξία από ότι μια εβδομάδα πριν”.

Ωστόσο, αρνητική εκτιμάται η πορεία της Credit Suisse, καθώς τα κέρδη της δεύτερης βελγικής τράπεζας μειώθηκαν το α’ τρίμηνο του έτους περισσότερο από όσο ανέμεναν παράγοντες της αγοράς. Αναλόγως καθοδική αναμένεται η πορεία της βρετανικής ενεργειακής British Energy Plc, που ανακοίνωσε ότι αναμένει υποχώρηση των τιμών κατά 10%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v