Ρευστοποιήσεις κερδών πιέζουν τις ευρωαγορές

Πτωτικό το άνοιγμα των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών, οι οποίες -όπως άλλωστε ανέμεναν οι αναλυτές- πρόκειται να ”πιεστούν” από ρευστοποιήσεις κερδών των προηγούμενων ημερών, παρουσιάζοντας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας νευρική εικόνα.

Νευρική εικόνα στο άνοιγμα γις τις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, καθώς οι ρευστοποιήσεις κερδών των προηγούμενων ημερών, φαίνεται να ”πιέζουν” τους δείκτες.

Λίγο μετά το άνοιγμα ο λονδρέζικος FTSE υποχωρεί κατά 0,19% στις 5249,20 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη είναι η πτώση (κατά 0,41%) για τον DAX που πλησιάζει τις 5051,49 μονάδες, αλλά και για τον γαλλικό CAC 40, ο οποίος χάνει 0,49% πέριξ των 4449,51 μονάδων.

Όπως τονίζουν οι αναλυτές, το κλίμα σταθεροποίησης στην αγορά της Νέας Υόρκης που έγκειται και στην –όπως φαίνεται- σταθεροποίηση των μακροοικονομικών μεγεθών στις ΗΠΑ, προφανώς παρέχει κάποια ”στήριξη” και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία ωστόσο αναμένεται να παρουσιάσουν νευρική εικόνα κυρίως λόγω των αναμενόμενων ρευστοποιήσεων.

Για σήμερα, εκτιμούν ότι, καθοδικά θα κινηθεί ο κλάδος των πετρελαίων, με αιχμή την BP και την TotalFina, ακολουθώντας τις τιμές του μαύρου χρυσού, ενώ μικτή αναμένεται η τάση για τον χρηματοπιστωτικό – ασφαλιστικό τομέα με την Societe Generale να κινείται πτωτικά από το άνοιγμα, ενώ αναμένεται ανοδική πορεία για την Allianz.

Όσον αφορά στους πολύπαθους τεχνολογικούς κλάδους οι αναλυτές τονίζουν ”θα δούμε εάν πρόκειται για οριστική αλλαγή πορείας ή μια ανοδική έξαρση σε μια καθοδική αγορά”. Ωστόσο, παρά τις επιφυλάξεις για σήμερα αναμένονται θετικές οι μετοχές των BT Group και Vivendi, λόγω των καλών μεγεθών τους, ενώ πτωτικά αναμένεται να κινηθούν Nokia και ADR (θυγατρική της Infineon).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v