Διατηρούν τα κέρδη οι ευρωαγορές

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να οδηγούν για άλλη μια φορά τους δείκτες σε άνοδο, ύστερα και απο το χθεσινό μίνι ράλι του Nasdaq.

Ανοδικά συνεχίζουν να κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με αιχμή κυρίως τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, που συνεχίζουν να επωφελούνται απο το χθεσινό ράλι ανόδου του Nasdaq.

Ο τεχνολογικός κλάδος διατηρεί και σε μερικές περιπτώσεις διευρύνει τα κέρδη του, ύστερα από την εντυπωσιακή άνοδο κατά 4% του δείκτη Nasdaq στην αμερικανική αγορά, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Τρίτης.

Ο FTSE 100 ακολουθεί ανοδικές τάσεις, κυρίως εξαιτίας των τεχνολογικών μετοχών αλλά και της Cable & Wireless, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά στην ανακοίνωση απωλειών για το έτος.

Η μετοχή της Cable & Wireless καταγράφει άνοδο κατά 2,1%. Κέρδη της τάξης του 4% καταγράφει και η εταιρία τεχνολογικών πληροφοριών CMG, ενώ ακολουθεί και η ARM Holdings με άνοδο 2%.

Στο Παρίσι το θετικό κλίμα διατηρείται από τα κέρδη ύψους 4% των μετοχών της Vivendi Universal, ύστερα από την ανακοίνωση της εταιρίας για πώληση του μεριδίου ύψους 14% που διέθετε στην BskyB. Αντίστοιχα, άνοδο κατά 4% καταγράφει και η μετοχή της France Telecom όπως και η Alcatel.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει οριακά κέρδη, με τη μετοχή του γερμανικού αερομεταφορέα να οδηγεί υρίως την άνοδο του δείκτη και τη διατήρηση του θετικού κλίματος.

Η κατασκευάστρια εταιρία επεξεργαστών Infineon ενισχύει το θετικό κλίμα καταγράφοντας άνοδο κατά 1,8%, ενώ και η Lufthansa, αν και περιόρισε τα κέρδη ύψους 4% κινείται ανοδικά κατά 1,7%.

Αντίθετα, πτώση κατά 3% καταγράφουν οι μετοχές της κατασκευάστριας εταιρίας φορτηγών ΜΑΝ, καθώς τα αποτελέσματα του τριμήνου δεν κατόρθωσαν να ανταποκριθούν στις εκτιμήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v