Οριακές διακυμάνσεις στις ευρωαγορές

Νευρικές τάσεις εμφανίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους δείκτες να αλλάζουν πρόσημο, καθώς τα εταιρικά κέρδη δεν έχουν κατορθώσει να δώσουν κατευθυντήρια γραμμή. Οι σημαντικότερες πιέσεις σημειώνονται στον DAX.

Οριακές διακυμάνσεις καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους δείκτες να προσπαθούν να ”αποφασίσουν” ποια τροχιά θα ακολουθήσουν, ύστερα από την ανακοίνωση μικτών εταιρικών κερδών.

Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι οι ευρωπαϊκές αγορές είχαν ένα ιδιαίτερα θετικό τριήμερο συνεδριάσεων, βασιζόμενο κατά μεγάλο ποσοστό και στην αντίστοιχη πορεία της Wall Street. Ωστόσο, η έλλειψη προόδου στη χθεσινή συνεδρίαση της Νέας Υόρκης, ”φρέναρε” και τις ευρωπαϊκές αγορές.

Ο FTSE 100 της βρετανικής αγοράς κινείται οριακά προς τα άνω, με την BP ουσιαστικά να στηρίζει την αγορά μετά την ανακοίνωση καλύτερων από ότι αναμενόταν αποτελεσμάτων. Αντίθετα, απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των τραπεζών, με την Barclays να υποχωρεί κατά 0,5% και την Lloyds να χάνει 0,3%.

Ωστόσο, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει η μετοχή της εταιρίας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Marconi, η οποία σημειώνει πτώση κατά 15%, ύστερα από την ανακοίνωση πώλησης μετοχών της ιταλικής μονάδας στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, προκειμένου να ξεπληρώσει μέρος των χρεών προς τους δανειστές της.

Στο Παρίσι η αγορά προσπαθεί να αντισταθεί στο αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργήσει η ανακοίνωση των χαμηλότερων από ότι αναμενόταν αποτελεσμάτων της Societe Generale. Απώλειες καταγράφουν και οι υπόλοιπες μετοχές του τραπεζικού κλάδου.

Πιέσεις δέχεται η γερμανική αγορά, κυρίως εξαιτίας των απωλειών ύψους 12% που καταγράφει η μετοχή της εταιρίας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών MLP, εν μέσω έντονων ανησυχιών σχετικά με τις λογιστικές της μέθοδες.

Αντίθετα, το ανοδικό κλίμα προσπαθούν να ενισχύσουν τόσο η Ε.ΟΝ όσο και η Allianz, οι οποίες ανακοίνωσαν θετικά αποτελέσματα τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v