Σταθερά προς τα άνω οι ευρωαγορές

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών, με αιχμή κυρίως τις μετοχές των εταιριών τεχνολογίας ύστερα και από τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική κατασκευάστρια εταιρία υπολογιστών Dell.

Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκών αγορών, στον απόηχο των θετικών αποτελεσμάτων της αμερικανικής κατασκευάστριας εταιρίας υπολογιστών, Dell Computer, μετά τη λήξη της συνεδρίασης στη Wall Street την Πέμπτη.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει και ο κλάδος των ημιαγωγών, εκτινάσσοντας στα ύψη τις μετοχές των εταιριών του κλάδου, ύστερα από τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τις παραγγελίες της βιομηχανίας.

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, με την DaimlerChrysler να καταγράφει άνοδο κατά 3,7%, κυρίως εξαιτίας των προσδοκιών ότι η Mitsubishi Motor, της οποίας το 37% ελέγχεται από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, αναμένεται να σημειώσει κέρδη για το πρώτο εξάμηνο.

Η εταιρία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών MLP συνέχισε την πτωτική της πορεία, καταγράφοντας απώλειες κατά 8,2%. Αντίθετα, ανοδικά κινούνται οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, με τη SAP να ενισχύεται κατά 1,6%, την Infineon περί το 3,2% και την Siemens 2%.

Κέρδη καταγράφουν παράλληλα τόσο η British Telecom όσο και η France Telecom, με την τελευταία μάλιστα να αυξάνει την τιμή της μετοχής της κατά 5,5%. Η Alcatel κερδίζει 3,52%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v