Ανοδική κίνηση με το ”καλημέρα” στην Ευρώπη

Ανοδικό το ξεκίνημα της εβδομάδας για τις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, οι οποίες συνεχίζουν τη θετική πορεία που ανακόπηκε το βράδυ της Παρασκευής, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, για αισιοδοξία και ανοδική κίνηση.

Σε θετικό έδαφος με την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, οι οποίες επιβεβαιώνουν τους αισιόδοξους αναλυτές που έκαναν λόγο για ”καλό κλίμα” στις αγορές.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο FTSE 20 κερδίζει 0,37% στις 5237,40 μονάδες, ενώ και ο DAX βρίσκεται στο +0,20% και τις 5046,57. Ανάλογο κλίμα και στο Παρίσι με τον CAC 40 να κινείται κατά 0,23% ανοδικά πέριξ των 4453,27 μονάδων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ανοδικά αναμένεται να κινηθούν οι μετοχές των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιριών, καθώς τα κέρδη της British Airways ήταν τελικώς χαμηλότερα από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές.

Παράλληλα, ανοδικά αναμένεται να κινηθούν οι μετοχές των L’ Oreal και BT Group, για τις οποίες κυκλοφορούν φήμες ότι σχεδιάζουν μεγάλα επενδυτικά πλάνα και εξαγορές. Το ίδιο θετικό κλίμα αναμένεται και για τη μετοχή της Renault, ενώ ανοδικά μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας αναμένεται να κινηθούν οι μετοχές των Dassault και Novartis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v