Θετική αλλαγή πορείας για τις ευρωαγορές

Σε θετικό πρόσημο κινούνται πλέον οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες λόγω θετικών εταιρικών νέων, κατόρθωσαν να αναστρέψουν το αρχικό αρνητικό κλίμα. Οι τίτλοι των εταιριών Vodafone, BNP Paribas και Degussa ηγούνται του θετικού κλίματος.

Στο συν επέστρεψαν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά από ένα αρνητικό ξεκίνημα, καθώς οι θετικές εταιρικές ανακοινώσεις κατόρθωσαν να αντισταθμίσουν το αρνητικό κλίμα από τη χθεσινή συνεδρίαση στη Wall Street.

Στη Βρετανία την άνοδο του δείκτη οδηγεί ο κολοσσός τηλεπικοινωνιών Vodafone, με την μετοχή της εταιρίας να καταγράφει κέρδη άνω του 3%, κυρίως εξαιτίας δημοσιεύματος των Financial Times σχετικά με τα σχέδια για απαξίωση μέρους των εξαγορών στις οποίες προχώρησε.

Τα κέρδη της Vodafone ενίσχυσαν την αισιοδοξία και στις άλλες εταιρίες του κλάδου, με την mmO2 να κερδίζει 3,3% και την BT Group να σημειώνει άνοδο κατά 0,6%.

Στο Παρίσι η BNP Paribas ανέλαβε να οδηγήσει τον CAC 40 στην άνοδο, και μέχρι στιγμής τα καταφέρνει αρκετά καλά, αναστρέφοντας το αρνητικό κλίμα που είχαν δημιουργήσει κυρίως οι εταιρίες τηλεπικοινωνίας.

Μάλιστα, η France Telecom διευρύνει τις απώλειές της κατά 2,2%, με τους επενδυτές να διατηρούν τις ανησυχίες τους σχετικά με την κερδοφορία του κλάδου, ύστερα μάλιστα και από την αποτυχημένη προσπάθεια της ολλανδικής KPN να διαβεβαιώσει τους επενδυτές.

Αντίθετα, η μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα, BNP Paribas, καταγράφει κέρδη υψηλότερα του 1%, καθώς ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να διαθέσει 5-9 δισ. ευρώ στα επόμενα τρία χρόνια για εξαγορές, προκειμένου να καταστεί ως μια ”αληθινή ευρωπαϊκή τράπεζα”, σύμφωνα με τις δηλώσεις του CEO της, Μισέλ Περεμπέ.

Στη Φρανκφούρτη η Degussa με κέρδη υψηλότερα του 7% οδηγεί την άνοδο του γερμανικού χρηματιστηρίου, ύστερα από την πρόταση εξαγοράς που δέχτηκε από τη RAG. Ωστόσο, αρνητικά κινούνται και στη γερμανική αγορά οι μετοχές των τηλεπικοινωνιών, με την Deutsche Telekom να υποχωρεί κατά 1,28%, τη Siemens κατά 1,19% και τη SAP περί το 1,53%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v