Πιέσεις δέχονται οι ευρωαγορές

Νευρικές τάσεις καταγράφουν οι ευρωαγορές, με το Λονδίνο και το Παρίσι να περιορίζουν τα κέρδη τους, τη στιγμή που ο DAX στη Φρανκφούρτη κινείται ήδη με αρνητικό πρόσημο, ενώ οι υπόλοιπες αγορές ήταν κλειστές λόγω του εορτασμού της Πεντηκοστής.

Πιέσεις δέχονται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τη Φρανκφούρτη να κινείται ήδη σε αρνητικό πεδίο και τις Παρίσι και Λονδίνο να περιορίζουν στο ελάχιστο τα κέρδη τους λόγω της αργίας της Πεντηκοστής που γιορτάζεται στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές.

Τα εταιρικά κέρδη ήταν για άλλη μια φορά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών, με την British Airways να σημειώνει άνοδο, ύστερα από την ανακοίνωση καλύτερων από ότι αναμενόταν αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου.

Επιπλέον, ανοδικά κινείται πλέον και η μετοχή του γερμανικού χρηματοοικονομικού ομίλου MLP, κατορθώνοντας να περιορίσει εν μέρει τις απώλειες που κατέγραφε στις προηγούμενες ημέρες.

Εντυπωσιακή άνοδο κατά 10,3% καταγράφουν και οι μετοχές της εταιρίας καλλυντικών ειδών περιποίησης προσώπου Beiersdorf, ύστερα από δημοσιεύματα που έφεραν τη γαλλική ανταγωνιστική L’ Oreal να κινείται για την εξαγορά της, σε μια συμφωνία ύψους 12 δισ. δολαρίων.

Αντίθετα, απώλειες της τάξης του 1,3% καταγράφει η μετοχή της Infineon Technologies, ενώ ακολουθεί και ο τίτλος της Thomson Multimedia, με πτώση κατά 0,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v