Τεχνολογικές πιέσεις για τις ευρωπαϊκές αγορές

Πτωτικό -όπως αναμενόταν- το άνοιγμα των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών για τις συνεδριάσεις της Τρίτης, με τους γενικούς δείκτες να πιέζονται κυρίως από τεχνολογικές μετοχές, στις οποίες φαίνεται να μην έχουν πιστέψει επαρκώς οι επενδυτές. Οι αναλυτές κάνουν λόγο για μια ”νευρική” ημέρα.

Αρνητικό το άνοιγμα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κυρίως λόγω της πορείας τεχνολογικών μετοχών, στις οποίες φαίνεται να μην έχουν πιστέψει επαρκώς οι επενδυτές.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο FTSE 100 υποχωρεί οριακά κατά 0,03% στις 5206,70 μονάδες, ενώ ανάλογες οι πιέσεις για τον γαλλικό CAC 40, ο οποίος χάνει 0,08% πλησιάζοντας τις 4397,22 μονάδες. Μεγαλύτερη η υποχώρηση για τον DAX στη Φρανκφούρτη, που υποχωρεί κατά 0,38% στις 4979,99 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το κλίμα αισιοδοξίας στους κλάδους υψηλής τεχνολογίας δεν έχει ακόμη εδραιωθεί στη συνείδηση των επενδυτών, οι τεχνολογικές μετοχές θα δώσουν τέμπο στις σημερινές συνεδριάσεις.

Οι μετοχές του κλάδου υπολογιστών και κινητής αναμένεται να κινηθούν νευρικά, επηρεασμένες κυρίως από την Ericsson, η διοίκηση της οποίας εξέφρασε επιφυλάξεις για το κατά πόσο η ανοδική πορεία των μεγεθών του 2002 θα ικανοποιήσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών και τις προσδοκίες των επενδυτών.

Ανοδικά αναμένεται να κινηθεί –δίνοντας ένα θετικό στίγμα στις αγορές- η μετοχή της γερμανικής χημικής Degussa, η οποία εξαγοράστηκε από την επίσης γερμανική RAG, μία από τις κορυφαίες στο χώρο της επεξεργασίας άνθρακα.

Κέρδη αναμένεται να αποκομίσουν και οι μετοχές που σχετίζονται με την επεξεργασία χρυσού, όπως η Anglo American PLC, η μετοχή της οποίας –τονίζουν οι αναλυτές- προβλέπεται να εκτοξευθεί ύστερα και από το ράλι που ακολουθεί η διεθνής τιμή του χρυσού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v