Αρνητικό πρόσημο για τις ευρωαγορές

Με απώλειες κινήθηκαν στην συνεδρίαση της Δευτέρας οι δείκτες στις κυριότερες αγορές της Ευρώπης. Πιέσεις από τον τραπεζικό τομέα δέχτηκε το Λονδίνο, ενώ ρευστοποιήσεις σε France Telecom και Vivendi κατέγραψε το Παρίσι. Με αρνητικό πρόσημο και ο δείκτης DAX.

Πτωτικά κινήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας οι δείκτες στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές. Πιέσεις ασκήθηκαν στο Λονδίνο από τις τραπεζικές μετοχές, ενώ ρευστοποιήσεις ”τεχνολογικών κερδών” χαρακτήρισαν τη συνεδρίαση στο Παρίσι. Αρνητική η επιρροή της Wall Street στη γερμανική αγορά.

Ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 5.208 μονάδες, έχοντας χάσει το 0,19% της αξίας του, με τον κλάδο των τραπεζών να δίνει το στίγμα και φωτεινή εξαίρεση τη μετοχή της Logica, την οποία ωφέλησαν οι φήμες περί απεμπλοκής της από εταιρία παροχής υπηρεσιών στην κινητή.

Στις 4.400 μονάδες και το -0,95% βρέθηκε ο δείκτης CAC 40, αφού, όπως εκτιμάται, τα δυσμενέστερα των προβλέψεων μακροοικονομικά νέα από τις ΗΠΑ στάθηκαν αφορμή για αποκόμιση κερδών κυρίως στις μετοχές της France Telecom και της Vivendi, που κάθε μια έχασε το 3% της αξίας της.

Ημέρα αργίας στη Γερμανία και ο όγκος των συναλλαγών χαρακτηρίστηκε από το μικρό του μέγεθος, τουλάχιστον μέχρι την έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street. Στις 4.992 μονάδες και το -0,86% κινείται τώρα ο DAX με τη μετοχή της Infineon να πιέζεται.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v