Ιταλία: Πτώση των βιομηχανικών παραγγελιών

Τη μεγαλύτερη πτώση στη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες του Μαρτίου στην Ιταλία, κυρίως εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης για αυτοκίνητα, φορτηγά και ηλεκτρικά αγαθά.

Ιταλία: Πτώση των βιομηχανικών παραγγελιών
Η υποχώρηση της ζήτησης για φορτηγά, αυτοκίνητα και ηλεκτρικά αγαθά είχε ως αποτέλεσμα την υψηλότερη πτώση των βιομηχανικών παραγγελιών στην Ιταλία το Μάρτιο, τη στιγμή που η τέταρτη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία προσπαθεί να ανακάμψει από την ύφεση.

Οι παραγγελίες μειώθηκαν 3,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ποσοστό που είναι το υψηλότερο που έχει παρατηρηθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα αυξήθηκε 2%.

Εξάλλου, η ιταλική καταναλωτική εμπιστοσύνη διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 μηνών το Μάιο, ενώ και η βιομηχανική παραγωγή του Μαρτίου υποχώρησε απροσδόκητα για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες.

Ο γενικός διευθυντής της Fiat, Πάολο Κανταρέλα, σχολιάζει ότι το πρώτο μισό του έτους ήταν ιδιαίτερα σκληρό, με πολλές ανακοινώσεις σχετικά με υψηλές απώλειες, προγράμματα αναδιάρθρωσης και κλίμα αβεβαιότητας για οποιαδήποτε εργατική θέση.

Μάλιστα, οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ιταλία υποχώρησαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Απρίλιο κατά 13%, περικόπτοντας παράλληλα και τις πωλήσεις της Fiat.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v