Η Bertelsmann εξαγόρασε το Napster

Η μεγαλύτερη εταιρία media στη Γερμανία εξαγοράσε το Website Napster. H Bertelsmann AG προσέφερε 8 εκατομμύρια δολάρια στους πιστωτές του διαδικτυακού τόπου για την εκμετάλλευση του γνωστού site.

Η Bertelsmann εξαγόρασε το  Napster
Η μεγαλύτερη εταιρία media στη Γερμανία, η Bertelsmann AG, προχώρησε στην εξαγορά του ”site Napster” που παραμένει ανενεργό από τον Ιούλιο του 2001.

Η γερμανική εταιρία θα καταβάλλει το ποσό των 8 εκατομμυρίων δολαρίων στους πιστωτές του Website, ενώ θα επαναπροσλάβει τον CEO του site K. Hilbers.

Η Βertelsmann, σύμφωνα με έρευνα αγοράς που είχε διεξάγει, κατέγραφε μείωση εσόδων κατά 10% ανά έτος λόγω της ύπαρξης δικτυακών πλατφόρμων τύπου Napster- εξέλιξη που την υποχρέωσε να καταθέσει μηνύσεις για παραβίαση νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Με την συγκεκριμένη εξαγορά και τη συνακόλουθη εκμετάλλευση του ”ονόματος” Napster, η γερμανική εταιρία προσδοκά να προσελκύσει σημαντική μερίδα συνδρομητών, κυρίως νέων ατόμων.

Αναλυτές του κλάδου πάντως παραμένουν επιφυλακτικοί, λόγω της ύπαρξης και άλλων αντίστοιχων δικτυακών τόπων (Gnutela, Audiogalaxy), όπου προσφέρουν χωρίς χρέωση δυνατότητα να ”κατεβάσουν-download” μουσικά κομμάτια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v