Ε.ΟΝ: Δεύτερο ”όχι” στην εξαγορά της Ruhrgas;

Αποτυχημένη εκτιμάται ότι θα είναι και η δεύτερη προσπάθεια της Ε.ΟΝ για την εξαγορά της μεγαλύτερης εταιρίας φυσικού αερίου της Γερμανίας, Ruhrgas, σύμφωνα με προβλέψεις αναλυτών και νομικών.

Ε.ΟΝ: Δεύτερο ”όχι” στην εξαγορά της Ruhrgas;
Για δεύτερη φορά αναμένεται να απορριφθεί η πρόταση της Ε.ΟΝ ύψους 5,5 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της μεγαλύτερης εταιρίας φυσικού αερίου της Γερμανίας, Ruhrgas, από την Επιτροπή Μονοπωλίου, όπως εκτιμούν νομικοί και αναλυτές.

Η Επιτροπή, που αποτελείται από τέσσερις καθηγητές και οικονομολόγους, σχεδιάζει να παρουσιάσει την αναφορά της την Τρίτη 21 Μαΐου. Η γερμανική κυβέρνηση αναμένεται να λάβει την απόφασή της σχετικά με την έγκριση ή όχι της εξαγοράς, βασιζόμενη στην εν λόγω αναφορά.

Είναι κοινό μυστικό ότι η απόφαση της Επιτροπής θα είναι αρνητική, σχολιάζουν οι αναλυτές, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε άλλη έκβαση της υπόθεσης θα αποτελέσει έκπληξη.

Η Ε.ΟΝ, η μεγαλύτερη γερμανική εταιρία παροχής υπηρεσιών κοινής ωφελείας, ζήτηση από την κυβέρνηση να στηρίξει την εξαγορά, αφού αυτή είχε απορριφθεί από τις αντιμονοπωλιακές αρχές τον Ιανουάριο.

Από την πλευρά της, η Ruhrgas, η οποία ελέγχει το 13% της ευρωπαϊκής αγοράς 75 δισ. δολαρίων, είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ρωσικού φυσικού αερίου στη Δυτική Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v