D. Telekom και ”πολεμοφοβία” πιέζουν την Ευρώπη

Εντείνονται οι πτωτικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, κυρίως εξαιτίας των απωλειών της Deutsche Telekom, αλλά και των φόβων για νέο τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ και την κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν.

Οι απώλειες της Deutsche Telekom αλλά και το κλίμα πολέμου που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις Ινδίας και Πακιστάν, ωθούν τους ευρωπαϊκούς δείκτες σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα.

Εξάλλου, οι αμερικανικές αρχές αργά την Τρίτη προειδοποίησαν για νέα τρομοκρατικά χτυπήματα κατά των ΗΠΑ, με πιθανούς στόχους το Άγαλμα της Ελευθερίας και τη γέφυρα του Μπρούκλυν.

Οι μετοχές της Deutsche Telekom καταγράφουν απώλειες υψηλότερες των 7 ποσοστιαίων μονάδων, καθώς ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός απογοήτευσε τους επενδυτές ανακοινώνοντας το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο απωλειών.

Η πτώση της Telekom οδηγούν χαμηλότερα και τις υπόλοιπες μετοχές του τηλεπικοινωνιακού κλάδου, με την France Telecom να υποχωρεί κατά 2,7%, αλλά και την ΒΤ Group στο Λονδίνο να καταγράφει πτώση 1,1% και την Cable & Wireless να ακολουθεί με απώλειες 2,3%.

Ανοδικά κινούνται οι αυτοκινητοβιομηχανίες, με την Volkswagen να κερδίζει 2,15%, καθώς η Goldman Sachs αναβάθμισε την τιμή στόχο της εταιρίας στα 62 ευρώ και η Credit Suisse First Boston στα 73 ευρώ. Κέρδη της τάξης του 2% καταγράφει και ο τίτλος της DaimlerChrysler.

Υψηλές απώλειες της τάξης του 20% καταγράφουν και οι μετοχές της MyTravel, της τρίτης μεγαλύτερης ταξιδιωτικής εταιρίας ταξιδίων-διακοπών η οποία ανακοίνωσε απώλειες υψηλότερες από ότι αναμενόταν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v