Αρνητικό άνοιγμα λόγω κινητής στην Ευρώπη

Πτωτική η τάση των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών στο ξεκίνημα των συνεδριάσεων της Τετάρτης, με τους Δείκτες να ακολουθούν το χθεσινό κλίμα υποχώρησης της Wall, και να επηρεάζονται επίσης από τον κλάδο κινητής τηλεφωνίας.

Τάσεις υποχώρησης με το ”καλημέρα” στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία ακολουθούν το χθεσινό κλίμα της Wall, ενώ επηρεάζονται και από την πτώση των μετοχών κινητής τηλεφωνίας.

Λίγο μετά το άνοιγμα ο FTSE στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 0,09% στις 5192,30 μονάδες, ο DAX κατά 0,22% στις 4973,77 μονάδες και ο CAC 40 κατά 0,56% πέριξ των 4374,44 μονάδων.

Όπως δηλώνουν οι αναλυτές οι σχετικοί με την τεχνολογία κλάδοι θα απασχολούν για πολύ ακόμη τις αγορές. Για σήμερα αναμένουν υποχώρηση στις μετοχές εταιριών κινητής, καθώς έντονη είναι η ανησυχία ότι οι πωλήσεις δεν θα αυξηθούν ικανοποιητικά εφέτος, καθώς η αγοραστική δύναμη για τέτοιου είδους αγαθά έχει υποχωρήσει σημαντικά.

Έτσι, υποχωρητικά αναμένεται να κινηθούν οι μετοχές των Ericsson και Nokia, ενώ ίδιο σκηνικό αναμένεται και για τον τίτλο της Deutsche Telekom, οι ζημίες της οποίας διευρύνθηκαν σε 1,8 δισ. ευρώ το α’ τρίμηνο του έτους (περισσότερο από όσο ανέμεναν οι αναλυτές).

Πτωτική αναμένεται και η πορεία των μετοχών πετρελαϊκών εταιριών, με αιχμή την BP, οι οποίες εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν την υποχωρητική πορεία του πετρελαίου (κατά 2,9% χθες λόγω της αύξησης των αμερικανικών αποθεμάτων).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v