Siemens: Νέες απολύσεις για 7.000 υπαλλήλους

Σε απολύσεις 7.000 ατόμων ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει ο γερμανικός κολοσσός Siemens, οι οποίες θα αφορούν κυρίως στη μονάδα Industrial Solutions & Services, ως μέρος του προγράμματος αναδιάρθρωσης του ομίλου.

Siemens: Νέες απολύσεις για 7.000 υπαλλήλους
Επιπλέον 7.000 άτομα ετοιμάζεται να απολύσει ο γερμανικός βιομηχανικός κολοσσός Siemens, που θα αφορούν στη μονάδα Industrial Solutions & Services, σε μια προσπάθεια να αναδιαρθρώσει τις δραστηριότητές της μειώνοντας το κόστος.

Η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε ότι οι απολύσεις των 2.000 ατόμων, περίπου το 7% του συνολικού εργατικού δυναμικού της Industrial Solutions & Services, θα έχουν άμεση ισχύ, ενώ σχεδιάζει να πουλήσει τις δραστηριότητες της μονάδας που απασχολούν άλλους 5.000 εργαζόμενους.

Ήδη από το περασμένο έτος ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens, Χάινριχ φον Πίρερ, έχει απολύσει περί τους 20.000 εργαζόμενους, προκειμένου να περιορίσει τις απώλειες στην μονάδα κατασκευής κινητών τηλεφώνων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Siemens απασχολεί 443.000 άτομα, πολύ περισσότερα από την General Motors αλλά και από αυτήν ακόμη τη General Electric.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v