Η Wall παρασύρει ανοδικά την Ευρώπη

Ανοδικό -όπως αναμενόταν- το άνοιγμα των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών την τελευταία ημέρα της εβδομάδας, καθώς επηρεάζονται όπως φαίνεται θετικά από το κλίμα αισιοδοξίας που έπνεε χθες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Θετικά άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπως άλλωστε ανέμεναν και οι αναλυτές, ακολουθώντας το κλίμα αισιοδοξίας που επικρατούσε χθες στη Wall, λόγω των καλών εταιρικών αποτελεσμάτων.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο FTSE βρίσκεται οριακά υψηλότερα κατά 0,01% στις 5175,70 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη είναι η άνοδος για τον DAX κατά 0,90% πέριξ των 4923,28 μονάδων, αλλά και για τον γαλλικό CAC 40 ο οποίος κερδίζει 0,77% στις 4374,84 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ακολουθήσουν το κλίμα στη Wall Street και να κινηθούν ανοδικά, επηρεασμένες κυρίως από τα αισιόδοξα μηνύματα των εταιρικών αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν χθες.

Μετοχές κλειδιά στις σημερινές συνεδριάσεις αναμένεται να αναδειχθούν αυτές των British Airways, France Telecom και Infineon Technologies, οι οποίες κινήθηκαν ανοδικά και χθες στη Wall.

Ανοδικά, αναμένεται να κινηθούν και οι μετοχές εταιριών όπως οι BP, Royal Dutch Petroleum, ENI και Shell, καθώς χθες η Commerzbank διατύπωσε θετικές εκτιμήσεις για τις μετοχές τους.

Αντίθετα, πτωτική πορεία αναμένεται να ακολουθήσει –ήδη πέφτει από την αρχή της συνεδρίασης- η μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας GlaxoSmithkline, καθώς της επιβλήθηκε υψηλό πρόστιμο για παρενέργειες σε ασθενείς από το ευρείας κυκλοφορίας φάρμακο Augmentin.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v