Στο συν οι ευρωαγορές, κάτω ο DAX λόγω D. Telekom

H Deutsche Telekom ”χάλασε”” τη θετική εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών, οδηγώντας σε απώλειες το γερμανικό χρηματιστήριο ύστερα από την υποβάθμισή της από την Moody’s, ενώ Λονδίνο και Παρίσι έκλεισαν με οριακά κέρδη.

Οι απώλειες της Deutsche Telekom μετά την υποβάθμισή της από την Moody’s, ήταν αυτές που οδήγησαν σε κάθετη πτωτική πορεία τον DAX, τη στιγμή που τόσο το βρετανικό αλλά και το γαλλικό χρηματιστήριο έκλεισαν με κέρδη.

Η υποβάθμιση της Deutsche Telekom από τον διεθνή χρηματοπιστωτικό οίκο Moody’s είχε ως αποτέλεσμα την πτώση των μετοχών της γερμανικής τηλεπικοινωνιακής κατά 3,5%.

Ωστόσο, οι υπόλοιπες μετοχές του τηλεπικοινωνιακού κλάδου οδηγήθηκαν σε ανοδική πορεία, με τον βρετανικό κολοσσό Vodafone να κερδίζει πάνω από 2,5% και την mmO2 να αυξάνει την τιμή της μετοχής της κατά 2%.

Αντίθετα, ιδιαίτερα θετική ήταν η επίδραση των αποτελεσμάτων του ολλανδικού τραπεζικού ομίλου ING η οποία σημείωσε άνοδο κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες μετά και την ανακοίνωση αύξησης των κερδών του πρώτου τριμήνου αλλά και τις αισιόδοξες προβλέψεις της για το 2002.

Άνοδο κατά 5,4% κατέγραψαν και οι μετοχές της Vivendi γαλλική αγορά, ύστερα από δημοσίευμα του γαλλικού Τύπου που φέρει τον πρόεδρο της εταιρίας, Ζαν Μαρί Μεσιέ, να εξετάζει την πιθανότητα πώλησης της Vivendi Environnement.

Ανοδικά κινήθηκε και η μετοχή της ευρωπαϊκής αεροναυπηγικής εταιρίας EADS, ύστερα από τις αισιόδοξες προβλέψεις του διευθύνοντος συμβούλου της, Ράινερ Χέρτριχ για τα αποτελέσματα του 2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v