Νεύρα και πτώση για την Ευρώπη

”Σκαμπανεβάσματα” σημειώνονται στη διακύμανση των FTSE 100 και CAC 40, παρά το μπαράζ των θετικών μακροοικονομικών νέων. Πτωτικά κινείται η Φρανκφούρτη εν όψει αδύναμου ανοίγματος της Wall Street, αλλά και περιορισμένες ρευστοποιήσεις στη μετοχή της Deutsche Telekom.

Σε νευρική άλλαξαν μετά το μέσον της συνεδρίασης τη διάθεσή τους οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, εγκαταλείποντας τα κέρδη που κατέγραφαν νωρίτερα, λόγω του μπαράζ θετικών μακροοικονομικών νέων από την Ευρωζώνη, αλλά και της ανόδου του πετρελαϊκού κλάδου.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κινείται στις 5.145 (-0,70%) μονάδες, προσπαθώντας να απορροφήσει τις θετικές επιρροές από την άνοδο που κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις τον Απρίλιο, με τις μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Στο επίπεδο των 4.327 μονάδων κινείται το Παρίσι (+0,03%), με το επενδυτικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στις τηλεπικοινωνιακές μετοχές, οι οποίες νωρίτερα έδιναν το θετικό τόνο, επηρεασμένες από το χθεσινό ανοδικό κλείσιμο της Wall Street

Απώλειες της τάξης του 0,13% (4.885 μονάδες) εμφανίζει αυτή την ώρα ο δείκτης DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, παρά την άνοδο στο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ κατά 0,2% για το α΄ τρίμηνο, καθώς πτωτικό αναμένεται το άνοιγμα στις αμερικανικές αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v