Θετικό πρόσημο για τις ευρωαγορές

Κέρδη χαρίζουν στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές οι πετρελαϊκές μετοχές, οι οποίες ακολουθούν την άνοδο στην τιμή του πετρελαίου, ενώ ανοδικά κινείται και η μετοχή της L’ Oreal.

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, ενδυναμωμένες κυρίως από την άνοδο των πετρελαϊκών μετοχών.

Ανοδικά κινείται ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο (5.172), και ο Cac 40 στο Παρίσι (4.345), αφού η μετοχή της BP και αυτή της TotalElf ακολουθούν την άνοδο στην τιμή του πετρελαίου και οδηγούν ψηλότερα τις αγορές κατά 0,40% και 0,44% αντίστοιχα.

Με κέρδη της τάξης του 0,31% άνοιξε και το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, στις 4.934 μονάδες, επηρεασμένο από το ανοδικό κλείσιμο της Wall Street. Πιέσεις αναμένεται να ασκηθούν στη μετοχή τηςThyssenKrupp, η οποία ανακοίνωσε ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις εκτιμήσεις για το σύνολο του 2002.

Με ενδιαφέρον άλλωστε αναμένεται η ανακοίνωση του ΑΕΠ σε Γερμανία και Βρετανία, ενώ τη συνεδρίαση είναι πιθανό να επηρεάσουν οι βρετανικές λιανικές πωλήσεις και οι δαπάνες καταναλωτή στη Γαλλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v