Μπαράζ θετικών νέων στην Ευρωζώνη

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία από τις μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης. Ανοδικά κατά 0,2% διαμορφώθηκε ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ της Γερμανίας, εκτινάχθηκε το πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Ευρωζώνης για το Μάρτιο (στα 9,1 δισ. ευρώ από εκτιμήσεις για 5,7), ενώ θετικές ήταν ενδείξεις από την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Ιταλία και τις καταναλωτικές δαπάνες στη Γαλλία.

Μπαράζ θετικών νέων στην Ευρωζώνη
Θετικές είναι οι μακροοικονομικές ενδείξεις από τη ζώνη του ευρώ.

Στα 9,1 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το πλεόνασμα του εμπορικού ισοζυγίου της Ευρωζώνης για το μήνα Μάρτιο, έναντι της της τελευταίας μέτρησης για 4,1 δισ. και προβλέψεων για 5,7 δισ. ευρώ.

Το ποσοστό ανόδου του ΑΕΠ της Γερμανίας ανακοινώθηκε για το α΄ τρίμηνο του 2002 στο +0,2%, έναντι πτώσης κατά 0,3% το προηγούμενο τρίμηνο και προβλέψεων για +0,1%.

Αναπάντεχη ήταν και η άνοδος στις δαπάνες καταναλωτή στη Γαλλία για το μήνα Απρίλιο, για τον οποίο το σχετικό ποσοστό βρέθηκε στο +0,8%, έναντι του Μαρτίου, ενώ οι προβλέψεις ανέμεναν κάμψη.

Ενισχυμένη παρουσιάστηκε για τον τρέχοντα μήνα και η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Ιταλία, με το σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται από το 96,8 στο 97,8. Τα επίπεδα του δείκτη είναι τα υψηλότερα από τον Ιανουάριο του 2001.

Ανοδικά διέψευσαν τις προβλέψεις και οι λιανικές πωλήσεις στη Μ. Βρετανία, όπου ο δείκτης ανακοινώθηκε αυξημένος κατά 1,7%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο της τάξης του 0,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v