Ευρωπαϊκή παρέμβαση σε… θαλάσσιο deal

Αντιμονοπωλιακές πρακτικές εντοπίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού στην πρόθεση της αμερικανικής Νο1 εταιρίας διοργάνωσης κρουαζιερών, Carnival να εξαγοράσει τη βρετανική και No2 εταιρία, Princess. Η κίνηση αποτελεί ”σφήνα” στο επικείμενο deal μεταξύ της Princess και της Royal Caribbean (Νο3).

Ευρωπαϊκή παρέμβαση σε… θαλάσσιο deal
Τις αντιρρήσεις της εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού σχετικά με την πρόθεση της αμερικανικής εταιρίας ναύλωσης κρουαζιεροπλοίων, Carnival να εξαγοράσει την βρετανική Princess.

Η αμερικανική εταιρία, ηγέτης στον κλάδο, που καταβάλλει προσπάθειες να αποτρέψει την επικείμενη το φθινόπωρο συγχώνευση μεταξύ της Princess (Νο2) και της Royal Caribbean Cruises (Νο3), αποκρούει τις αιτιάσεις της επιτροπής.

Η εταιρία ισχυρίζεται ότι ο κλάδος της διοργάνωσης κρουαζιερών εντάσσεται στον ευρύτερο των ταξιδιών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κίνδυνος για τα βρετανικά και τα γερμανικά συμφέροντα από τυχόν μονοπωλιακή διαμόρφωση των τιμών.

Στην εξέταση του θέματος, αναφέρει το site της Wall Street Journal, η επιτροπή συμβουλεύεται αρκετές ομάδες με συμφέροντα στον κλάδο, όπως Γερμανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες, ιταλικές ενώσεις καταναλωτών, ευρωπαίους κατασκευαστές πλοίων, αλλά και -κάτι που ελέγχεται ως ανακριβές- Οργανώσεις ελληνικών λιμένων.

Η επιτροπή ξεκίνησε έρευνα γύρω από τα λογιστικά της πρότασης Carnival στις 11 Απριλίου, ενώ στην αμερικανική φίρμα έχει δοθεί προθεσμία ως το τέλος του Ιουνίου για να αντικρούσει επίσημα τις αντιρρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v