Santander: Πώληση της Patagon.com για 10 εκ. δολ

Την Patagon.com, που δραστηριοποιείται στο χώρο του on line banking, πώλησε η Santander στην τιμή των 10 εκ. δολάρίων στους αρχικούς ιδιοκτήτες της. Η Ισπανική τράπεζα είχε εξαγοράσει το 2000 το 75% της Patagon.com για 500 εκ. δολ., ενώ αύξησε το μερίδιό της στο 95% καταβάλλοντας άλλα 273 εκ. δολάρια.

Santander: Πώληση της Patagon.com για 10 εκ. δολ
Στην πώληση της Patagon.com International, που δραστηριοποιείται στο χώρο του on line banking, προχώρησε η μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας Santander Central Hispano.

Η Patagon.com, που αποτελούσε θυγατρική της Ισπανικής τράπεζας, πωλήθηκε στην τιμή των 10 εκ. δολαρίων στους αρχικούς ιδιοκτήτες της, ενώ η Santander είχε προβεί, το 2000, στην εξαγορά του 75% της εταιρίας για 500 εκ. δολ. αυξάνοντας κατόπιν το μερίδιό της στο 95% καταβάλλοντας άλλα 273 εκ. δολάρια.

Η ατυχής αυτή επένδυση, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, αποτελεί ”σημείο των καιρών” αφού πολλά τραπεζικά ιδρύματα έχουν καταγράψει ζημιές από παρόμοιες επενδύσεις σε τράπεζες που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο.

Στο μεταξύ η Santander ανακοίνωσε μείωση των ζημιών της για το α΄ τρίμηνο του 2002 κατά 88,5%, στα 596.000 ευρώ, λόγω της διεύρυνσης του πελατολογίου της αλλά και της συρρίκνωσης του κόστους της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v