Η Barclays περιορίζει τα κέρδη των ευρωαγορών

Καθώς η Vodafone περιορίζει τα κέρδη της, συρρικνώνεται και το αντίστοιχο ποσοστό ανόδου των ευρωαγορών. Στο Λονδίνο μάλιστα ο δείκτης FTSE 100 κινείται με αρνητικό πρόσημο, κυρίως εξαιτίας της αρνητικής ανακοίνωσης της Barclays.

Οι απώλειες του τραπεζικού κλάδου που ακολουθούν την απογοητευτική ανακοίνωση της Barclays, περιορίζουν τα κέρδη της Vodafone και κατά συνέπεια συρρικνώνουν και την άνοδο των ευρωαγορών.

Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών κατέγραψαν ισχυρά κέρδη, ωθούμενες από την άνοδο 7% της Vodafone. Ο βρετανικός κολοσσός κινητής τηλεφωνίας αυτή τη στιγμή περιορίζει τα κέρδη του στο 3,8%, ενώ ανοδικά εξακολουθούν να κινούνται οι υπόλοιπες εταιρίες του κλάδου.

Στο Λονδίνο ωστόσο, η ανακοίνωση της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας Barclays σχετικά με πιθανές απώλειες από επισφαλή δάνεια, έχει προκαλέσει τη δημιουργία πτωτικού κλίματος, με τη μετοχή της εταιρίας να υποχωρεί κατά 3%.

Πτωτικά κινούνται και οι εταιρίες λιανικής με την Tesco να χάνει 1,4% και την Morrison Supermarkets να υποχωρεί κατά 2,7%. Απώλειες της τάξης του 5% καταγράφει ο τίτλος της φαρμακευτικής SSL International, ύστερα από την ανακοίνωση αρνητικής κερδοφορίας.

Στο Παρίσι ο CAC 40 διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος των αρχικών του κερδών, ωθούμενος κυρίως από την άνοδο της France Telecom, ύστερα από κυβερνητική ανακοίνωση που θεωρούσε μη αναγκαία την αύξηση κεφαλαίου από την υπερχρεώμενη τηλεπικοινωνιακή.

Οι μετοχές της France Telecom ενισχύονται πάνω από 6,6%, ενώ ακολουθεί και η θυγατρική της στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας, Orange, με κέρδη 4%.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX αντιστέκεται στο αρνητικό κλίμα, δεχόμενος και την ενίσχυση της Deutsche Telekom, η οποία καταγράφει σημαντικά κέρδη, μετά και την αντίστοιχη πορεία των εταιριών του κλάδου.

Άνοδο κατά 2,17% παρουσιάζει και η μετοχή της εταιρίας πληροφορικής SAP, ενώ η Siemens και η Epcos ενισχύονται κατά 1,64% και 1,11%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v