O Ifo ”ανεβάζει” τις ευρωαγορές

Σταθερά προς τα άνω κινούνται πλέον οι ευρωπαϊκές αγορές, έχοντας ως οδηγό την ανακοίνωση των ιδιαίτερα θετικών αποτελεσμάτων του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo στη Γερμανία. Δείτε τις εβδομαδιαίες αποδόσεις του DAX 30 από τη Market ΑΧΕΠΕΥ.

Η ανακοίνωση των θετικών αποτελεσμάτων του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo στη Γερμανία είναι αυτή που έχει ενισχύσει το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες καταγράφουν ουσιαστικά κέρδη.

Θετικά επιδρά ακόμη και η ανακοίνωση κάποιων εταιρικών αποτελεσμάτων, που προσδίδουν αισιοδοξία για την ανάκαμψη του κλίματος όσον αφορά στα εταιρικά κέρδη.

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές της Munich Re, της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας παγκοσμίως, ύστερα από την ανακοίνωση υψηλής κερδοφορίας για το τρίμηνο.

Άνοδο κατά 2,8% καταγράφουν και οι μετοχές της Deutsche Telekom, ύστερα από θετικές αναφορές του γερμανικού Τύπου. Ανοδικά κινούνται και οι υπόλοιπες μετοχές των εταιριών του κλάδου, με τον κολοσσό κινητής τηλεφωνίας, Vodafone Group, να καταγράφει άνοδο 0,9% εν όψει και της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του τριμήνου την Τρίτη.

Κέρδη της τάξης του 2,6% καταγράφει και η μετοχή της γαλλικής εταιρίας λιανικής Carrefour, ύστερα από την αναβάθμιση που δέχτηκε από την Deutsche Bank.

Αντίθετα, πτωτικές τάσεις ακολουθεί η μετοχή της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat, η οποία υποχωρεί κατά 2,5%. Οι τράπεζες πιέζουν τη Fiat για πώληση και άλλων τμημάτων του ενεργητικού της, όπως την ασφαλιστική Toro, η αξία της οποίας ανέρχεται στα 3 δις. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v