Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα της Ευρώπης

Νευρικό το κλίμα στο άνοιγμα των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών, οι οποίες παρουσιάζουν μικτά πρόσημα, επαληθεύοντας τους αναλυτές που κάνουν λόγο για ”ασταθή πορεία” και αναζήτηση κατεύθυνσης.

Μικτό κλίμα στο άνοιγμα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία επαληθεύοντας τους αναλυτές που κάνουν λόγο για ”ασταθή πορεία” και αναζήτηση κατεύθυνσης, ξεκίνησαν νευρικά.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο λονδρέζικος FTSE καταγράφει οριακά κέρδη της τάξεως του 0,09% πέριξ των 5164,50 μονάδων, ενώ ανάλογα είναι τα κέρδη του γαλλικού CAC 40, ο οποίος πλησιάζει τις 4333,65 μονάδες. Αντίθετα, οριακή πτώση παρατηρείται για το γερμανικό DAX, ο οποίος βρίσκεται στο -0,03% και τις 4901,73 μονάδες.

Νευρικότητα που θα οδηγήσει σε ενδεχόμενη υποχώρηση αναμένουν για την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι αναλυτές, κλίμα που αποδίδουν κυρίως στο πτωτικό κλείσιμο της Wall την Παρασκευή, αλλά και την καθοδική πορεία των μετοχών πετρελαϊκών εταιριών, με αιχμή την BP.

Μετοχές που θα κρίνουν την τάση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων –εκτός της ΒΡ που υποχώρησε την Παρασκευή έως και κατά 1%- αυτή της Deutsche Telekom, η οποία άγγιξε την περασμένη εβδομάδα το χαμηλότερο όριο στην ιστορία της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να περικόψει 22.000 θέσεις εργασίας έως το 2004 προκειμένου να ανακάμψει οικονομικά. Σύμφωνα με αναλυτές της Barron’s η μετοχή της γερμανικής εταιρίας εκτιμάται ότι θα κερδίσει έως και 50% τον επόμενο χρόνο.

Για τον προσδιορισμό της τάσης, αναμένονται, ωστόσο και τα αποτελέσματα μακροοικονομικών μεγεθών, όπως η γερμανική επιχειρηματική εμπιστοσύνη (του Δείκτη Ifo), που εκτιμάται ότι αυξήθηκε για το μήνα Μάιο σε 90,9 από 90,5 τον Απρίλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v