Ανοδο σε CAC και DAX χάρισε ο ifo

Μικτές ήταν οι διαθέσεις στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αφού η άνοδος της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία χάρισε κέρδη σε Παρίσι και Φρανκφούρτη, ενώ απώλειες κατέγραψε ο FTSE 100, παρασυρμένος από τις φαρμακευτικές μετοχές.

Με μικτές διαθέσεις κινήθηκαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Άνοδος παρατηρήθηκε σε Παρίσι και Φρανκφούρτη, λόγω της ανακοίνωσης του γερμανικού ifo, ενώ πτωτικά έκλεισε το Λονδίνο, το χρηματιστήριο του οποίου δέχτηκε πιέσεις από το φαρμακευτικό κλάδο.

Απώλειες της τάξης του 0,63% κατέγραψε ο δείκτης FTSE 100 και διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 5.136 μονάδων, με τα κέρδη του κλάδου των τραπεζών να υπερσκελίζονται από την πίεση που ασκήθηκε σε φαρμακευτικές μετοχές. Αρνητικά επέδρασε, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, η αργία στη Wall Street, αφού χαρακτηριστική ήταν σε όλη τη συνεδρίαση η αναζήτηση τάσης.

Κέρδη 0,54% (στις 4.360 μονάδες) αντίθετα κατέγραψε ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο του Παρισιού, με τη μετοχή της Carrefour να συγκεντρώνει το αγοραστικό ενδιαφέρον, μετά την αναβάθμισή της από τη Deutsche Bank από market perform σε buy.

Σε θετικό έδαφος κατά 0,92% κινείται αυτή την ώρα και ο δείκτης DAX (4.944 μονάδες), επηρεασμένος από την άνοδο της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης στο 91,5. Κέρδη καταγράφει η μετοχή της Munich, ενώ φαίνεται να ξεπερνιούνται οι επιδράσεις της φάρσας για βόμβα, που ανησύχησε νωρίτερα τους επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v