H Vodafone οδηγεί την άνοδο στην Ευρώπη (Update)

Με κέρδη... από τα ”αποδυτήρια” η Vodafone είναι αυτή που οδηγεί σε άνοδο τις ευρωπαϊκές αγορές, με τις μετοχές της να έχουν εκτιναχθεί ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης κατά 7%, καθώς οι επενδυτές αποφάσισαν να επικεντρωθούν στα καλύτερα από ό,τι αναμενόταν έσοδα, παρά στο ρεκόρ ζημιών που ανακοίνωσε.

Τα καλύτερα από ότι αναμενόταν έσοδα ήταν αυτά που επικέντρωσαν το ενδιαφέρον των επενδυτών και όχι οι ζημίες ρεκόρ από τη Vodafone, η οποία ήδη με κέρδη άνω του 7%, έχει δώσει ένα ιδιαίτερα ανοδικό τόνο στις ευρωαγορές.

Ανοδικά κινούνται και οι υπόλοιπες μετοχές του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, με την France Telecom να εκτινάσσεται κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ και η θυγατρική της Orange κερδίζει 4,2%.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο FTSE 100 αυξάνεται κατά 0,80%, ενώ τόσο ο DAX όσο και ο CAC 40 έχουν διευρύνει τα κέρδη τους κοντά στο 1%.

Με το βλέμμα στραμμένο προς τις τηλεπικοινωνίες αναμένεται να βρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σήμερα, οι ευρωπαϊκές αγορές, όπως τονίζουν οι αναλυτές.

Το ενδιαφέρον, επικεντρώνεται σαφώς στη Vodafone, η οποία ανακοίνωσε σήμερα τις μεγαλύτερες ζημίες που έχει ανακοινώσει ευρωπαϊκή εταιρεία αυτό το έτος (για τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου). Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι καθαρές ζημίες της εταιρίας υπολογίζονται σε 16,2 δισ. στερλίνες, έναντι 9,76 δισ. στερλίνες ένα χρόνο πριν.

Οι προβλέψεις, ωστόσο, θέλουν ανοδικά τη μετοχή της France Telecom, η οποία αποφάσισε να μην προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου υπό τις παρούσες χρηματιστηριακές συνθήκες, ενώ ανοδικά εκτιμάται και η πορεία της Telecom Austria, η διοίκηση της οποίας ανακοίνωσε ότι αναμένει τριπλάσια κέρδη για το α’ τρίμηνο καθώς μείωσε το λειτουργικό κόστος της και αυξήθηκαν οι πωλήσεις της από το τμήμα κινητής τηλεφωνίας.

Με υποχώρηση αναμένεται -πάντως- να διαπραγματευθούν οι μετοχές των εταιριών πετρελαίου, ακολουθώντας τη χθεσινή υποχώρηση της Total Fina, αλλά και την υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου μετά την ανακοίνωση Ρωσσίας και Βενεζουέλας ότι αυξάνουν τις ημερήσιες εξαγωγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v