Αυξήθηκαν οι πωλήσεις λιανικής των 12

Άνοδο κατά 0,3% κατέγραψαν οι πωλήσεις λιανικής του Μαρτίου στην ευρωζώνη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ όσον αφορά στην ετήσια μεταβολή, η άνοδος ανήλθε στο 2%, σύμφωνα με τη Eurostat.

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις λιανικής των 12
Υψηλότερα κατά 0,3% κινήθηκαν οι πωλήσεις λιανικής της ευρωζώνης το Μάρτιο, ενώ αντίστοιχα άνοδο 2% κατέγραψαν και έναντι του αντίστοιχου μήνα του προηγουμένου έτους, σύμφωνα με τη Eurostat.

Η άνοδος αυτή ήταν υψηλότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι υπολόγιζαν ότι το ετήσιο ποσοστό θα διαμορφωνόταν στο 1,8%. Οι πωλήσεις λιανικής για τους 15 αυξήθηκαν 0,2% σε σχέση με το Φεβρουάριο, και 2,6% έναντι του προηγουμένου έτους.

Μεταξύ των προϊόντων μη τροφίμων, οι πωλήσεις λιανικής της κλωστοϋφαντουργίας και των ειδών ρουχισμού υποχώρησαν κατά 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αλλά αυξήθηκαν 1,6% έναντι του προηγουμένου έτους.

Όσον αφορά στην ετήσια μεταβολή, οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν σε κάθε χώρα της ευρωζώνης, εκτός της Γερμανίας, όπου παρουσίασαν πτώση κατά 1,2%, και την Ολλανδία, που υποχώρησαν περί το 0,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v