Vodafone: Πρωτιά και στις ζημίες!

Ανάλογες με το μέγεθός της ήταν και οι ζημίες που ανακοίνωσε για το έτος χρήσης έως τις 31 Μαρτίου η Vodafone, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρία κινητής τηλεφωνίας, η οποία ανακοίνωσε τις υψηλότερες απώλειες που έχει καταγράψει ευρωπαϊκή εταιρία αυτό το έτος.

Vodafone: Πρωτιά και στις ζημίες!
Τις μεγαλύτερες ζημίες από κάθε άλλη ευρωπαϊκή εταιρία μέχρι στιγμής στη διάρκεια του έτους ανακοίνωσε η Vodafone, ο κολοσσός κινητής τηλεφωνίας, καθώς απαξίωσε μέρος του ενεργητικού της.

Οι καθαρές ζημίες για το έτος χρήσης που έληξε στις 31 Μαρτίου διευρύνθηκαν στα 16,2 δισ. στερλίνες (23,6 δισ. δολάρια) ή 23,86 πένες ανά μετοχή, σε σχέση με το προηγούμενο ποσό των ζημιών, ύψους 9,9 δις. στερλίνων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Κρις Τζεντ, επέκτεινε τις δραστηριότητες της Vodafone ξοδεύοντας πάνω από 200 δισ. δολάρια σε εξαγορές, συμπεριλαμβανομένης και της γερμανικής Mannesmann τον Απρίλιο του 2000.

Η βρετανική εταιρία, κάποτε με τη μεγαλύτερη αξία στην Ευρώπη, έχει χάσει πάνω από το ήμισυ της χρηματιστηριακής της αξίας στη διάρκεια του περασμένου έτους, καθώς η πτώση των αγορών στην Ευρώπη και η καθυστέρηση των νέων τεχνολογιών, οδήγησε τον Τζεντ στη συρρίκνωση των προβλέψεων.

Η Vodafone αναμενόταν ότι θα κατέγραφε έσοδα της τάξης των 22,5 δισ. στερλίνων, τα οποία αυξήθηκαν 52% στα 22,8 δισ. ενώ οι ζημίες της υπολογιζόταν περί τα 15 δισ. στερλίνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v