Barclays: Αναμένει αύξηση αριθμού επισφαλειών

Με αυξημένο αριθμό έκτακτων δαπανών, για το α΄ τρίμηνο του 2002, προβλέπεται να επιβαρυνθεί η Barclays, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της. Η 3η μεγαλύτερη βρετανική τράπεζα προστίθεται στη μακρά αλυσίδα των ιδρυμάτων, που βλέπουν τις επισφάλειες να απειλούν τα λογιστικά τους.

Barclays: Αναμένει αύξηση αριθμού επισφαλειών
Η Barclays Plc, που αποτελεί τον τρίτο ισχυρότερο τραπεζικό οργανισμό στην Αγγλία, ανακοίνωσε πως πρόκειται να αναλάβει έκτακτες δαπάνες, για το α΄ τρίμηνο του 2002, λόγω επισφαλειών.

Αναλυτικότερα, το τμήμα Capital Securities της Barclays ανακοίνωσε πως αναμένει αύξηση του αριθμού των ”επισφαλών επενδύσεών της” χωρίς όμως να επεκταθεί περαιτέρω.

Το θέμα των επισφαλειών δεν είναι πρωτόγνωρο για τον τραπεζικό κολοσσό αφού και το 2001 οι λογιστικές καταστάσεις της επιβαρύνθηκαν με 1,15 δισ. στερλίνες (1,68 δισ. δολ.) λόγω ”ριψοκίνδυνων” επενδυτικών επιλογών.

Το παραπάνω ζήτημα αντανακλά, σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, το δύσκολο και ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, στο οποίο δραστηριοποιούνται τα τραπεζικά ιδρύματα.

Η Αγγλική τράπεζα άλλωστε δεν αποτελεί το μοναδικό τραπεζικό οργανισμό που έχει πληγεί σχετικά. Εξίσου μεγάλες τράπεζες όπως η Deutsche Bank και η ABN Amro έχουν αναλάβει ανάλογες έκτακτες δαπάνες από επισφαλή δανεισμό σε επιφανείς επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και η Enron Corp.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v