Αντιμετώπος με τους μετόχους ο CEO της Telekom

Εντονότατη κριτική αναμένεται να δεχτεί ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Telekom, Ρον Zάμερ, στη διάρκεια της σημερινής ετήσιας γενικής συνέλευσης των επενδυτών, ύστερα μάλιστα και από την πτώση ρεκόρ των μετοχών της την προηγούμενη εβδομάδα.

Αντιμετώπος με τους μετόχους ο CEO της Telekom
Την κριτική από περίπου 10.000 μετόχους της Deutsche Telekom ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει ο CEO, Ρον Zάμερ, στη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνεδρίασης, ύστερα από την κατακόρυφη πτώση των μετοχών την προηγούμενη εβδομάδα.

Πριν από ένα χρόνο, πάλι στο ίδιο σημείο, στην επίσημη έδρα της ομάδας χόκεϊ επί πάγου, Cologne Sharks, ο Zάμερ είχε τονίσει σε 9.500 μετόχους ότι θα επικεντρωθεί στα κέρδη και στη μείωση των χρεών, αφού είχε ξοδέψει πάνω από 60 δισ. δολάρια σε εξαγορές.

Οι μετοχές της Deutsche Telekom έκλεισαν στα 12,45 ευρώ στη συνεδρίαση της Δευτέρας, τιμή που είναι χαμηλότερη από την αντίστοιχη με την οποία εισήχθη στην αγορά της Φρανκφούρτης το 1996, και πολύ πιο κάτω από το υψηλό ιστορικό των 100 ευρώ που βρισκόταν το 2000.

Η μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή εταιρία της Ευρώπης περικόπτει τις κεφαλαιακές της δαπάνες κατά 10% αυτό το έτος, προκειμένου να μειώσει τα χρέη της, που έχουν συσσωρευτεί στα 67,3 δισ. ευρώ (62 δισ. δολάρια) ύστερα από έξι συνεχόμενα τρίμηνα απωλειών.

Ο μεγαλύτερος ιδιωτικός μέτοχος της Deutsche Telekom, η Union Investment, αναμένεται να ασκήσει κριτική στην παρουσία της εταιρία, όπως και οι μικρότεροι μέτοχοι, DSW και SdK.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v