Χωρίς κατεύθυνση στο άνοιγμα οι ευρωπαϊκές αγορές

Αρνητικό το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών, το πρωί της Τετάρτης, οι οποίες φαίνεται να αναζητούν κατεύθυνση. Οι αναλυτές μιλούν για ”σπασμωδικές κινήσεις” λόγω του αρνητικού κλεισίματος της Wall χθες, με τους Δείκτες να στηρίζονται στην κίνηση μεμονωμένων μετοχών.

Αρνητικό το άνοιγμα στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες αναζητούν κατεύθυνση, ύστερα και από το χθεσινό αρνητικό κλείσμο στη Wall.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο FTSE 100 στο Λονδίνο, παρουσιάζει απώλειες 0,09% και βρίσκεται στις 5069,50 μονάδες. Αρνητικό το άνοιγμα και για DAX, στο -0,40% και τις 4898,92 μονάδες, και για τον γαλλικό CAC 40, ο οποίος παρουσιάζει απώλειες 0,14% πέριξ των 4333,27 μονάδων.

Αναφερόμενοι στις σημερινές συνεδριάσεις οι αναλυτές κάνουν λόγο για ”σπασμωδικές κινήσεις” και επιμέρους πράξεις, τονίζοντας ότι δεν αναμένεται να διαμορφωθεί τάση από συγκεκριμένο κλάδο, αλλά από μεμονωμένες μετοχές.

Ωστόσο, επισημαίνουν ότι λόγω της αναμενόμενης θετικής πορείας της Air France (η οποία ανακοίνωσε κέρδη α’ τριμήνου ύψους 1 εκατ. ευρώ, έναντι προβλέψεων για απώλειες 50 εκατ. ευρώ), ολόκληρος ο κλάδος των αερομεταφορών ενδέχεται να επηρεαστεί θετικά.

Θετικά, επίσης, αναμένεται να κινηθούν οι μετοχές της βελγικής Fortis, χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, καθώς τα κέρδη της το α’ τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 7%, αντίθετα με τις αρνητικές προβλέψεις των αναλυτών, αλλά και η μετοχή της Preussag, της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής ταξιδιωτικής που μείωσε τις απώλειές της το α’ τρίμηνο.

Αντίθετα, αρνητικό πρόσημο αναμένεται για τη β’ σε μέγεθος γερμανική τράπεζα HVB Group, για την οποία υπήρξε δημοσίευμα που προανήγγειλε, ότι η διοίκηση θα περιορίσει τους στόχους της έως το 2004, λόγω περιορισμένης δυναμικότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v