Διατηρείται το πτωτικό κλίμα στην Ευρώπη

Περιορίζουν τις απώλειές τους οι ευρωπαϊκές αγορές, με το κλίμα ωστόσο να παραμένει πτωτικό, καθώς τα κέρδη της Vivendi Universal αντισταθμίζονται από τις απώλειες της Munich Re και της mmO2, αλλά και των εταιριών του τεχνολογικού κλάδου.

Πτωτικό παραμένει το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους δέικτες ωστόσο να έχουν περιορίσει τις απώλειές τους, καθώς τα κέρδη της Vivendi Universal αντισταθμίζονται από τις απώλειες της Munich Re και της mO2.

Απώλειες καταγράφει και η μετοχή της Nokia, κατά 2,5%, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη του έτους.

Στο επίκεντρο των επενδυτών ήταν και η μετοχή της Vivendi Universal, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Ζαν Μαρί Μεσιέ, αναμένεται να παρουσιάσει τα σχέδιά του σχετικά με μερική πώληση τμήματος του μεριδίου που διαθέτει η εταιρία στην Vivendi Environnement, προκειμένου να περικόψει το χρέος. Οι μετοχές της εταιρίας καταγράφουν άνοδο κοντά στο 1%.

Άνοδο σημειώνει και ο τίτλος της Fortis, κατά 2,5%, ύστερα από την ανακοίνωση θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων του τριμήνου, που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις. Θετικά κινείται και η μετοχή της Fiat καθώς οι πιστωτές της συμφώνησαν να υποστηρίξουν την προσπάθεια της εταιρίας να μειώσει το χρέος της.

Αντίθετα, έντονα πτωτικές τάσεις ακολουθεί ο τίτλος της mmO2, καθώς η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη ανακοίνωσε υψηλά χρέη. Οι μετοχές της υποχωρούν κατά 7%. Πτωτικά κινείται και η πρώην μητρική της, ΒΤ Group κατά 3%, ενώ η Vodafone ανέκαμψε και κερδίζει 0,7%.

Έντονα πτωτικές τάσεις ακολουθεί και η ARM Holdings, η οποία υποχωρεί κατά 12,9% ύστερα από την υποβάθμισή της από την UBS Warburg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v