Αύξηση του ισπανικού ΑΕΠ κατά 0,5%

Με ρυθμό 0,5% αναπτύχθηκε η ισπανική οικονομία στο πρώτο τρίμηνο, κυρίως εξαιτίας της αύξησης των δαπανών από τους καταναλωτές αλλά και της ενίσχυσης των κατασκευαστικών εταιριών, λόγω των κυβερνητικών έργων.

Αύξηση του ισπανικού ΑΕΠ κατά 0,5%
Οι υψηλές καταναλωτικές δαπάνες αλλά και τα δημόσια έργα που έδωσαν ώθηση στις κατασκευαστικές εταιρίες, είχαν ως αποτέλεσμα την ενίσχυση του ισπανικού ΑΕΠ κατά 0,5% στο πρώτο τρίμηνο.

Το ΑΕΠ της Ισπανίας αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,5% στο πρώτο τρίμηνο, σε σχέση με το ποσοστό του 0,2% της προηγουμένης περιόδου, κατορθώνοντας να πετύχει τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Σε σχέση με το προηγούμενο έτος η άνοδος ήταν της τάξης του 2%.

Η συγκεκριμένη αναφορά υποδηλώνει ότι η ισπανική οικονομία ανακάμπτει από την επιβράδυνση στην οποία είχε περιέλθει στο τέλος του περασμένου έτους. Επιπλέον, καθώς σχεδιάζονται ακόμη περισσότερα δημόσια έργα και οι καταναλωτές εμφανίζονται πρόθυμοι να ξοδεύουν, οι ισπανικές επιχειρήσεις ευελπιστούν ότι η ανάκαμψη θα επιταχυνθεί προς το τέλος του έτους.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Χοσέ Μαρία Αθνάρ σχεδιάζει να αυξήσει τις δαπάνες της σε δημόσια έργα κατά 10,4% στα 8,7 δισ. ευρώ αυτό το έτος. Τα σχέδια περιλαμβάνουν την κατασκευή νέων σιδηροδρομικών γραμμών υψηλών ταχυτήτων, καθώς και την προοπτική δημιουργίας μιας διόδου μεταφοράς νερού μεγαλύτερη των 400 χλμ. από το Βορρά, κοντά στη Βαρκελώνη, στο ξηρό Νότο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v