Γαλλία: Υψηλό 11μηνου η εμπιστοσύνη

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 μηνών διαμορφώθηκε η εμπιστοσύνη των Γάλλων επιχειρηματιών του μεταποιητικού κλάδου, καθώς η ανάκαμψη στις οικονομίες των ΗΠΑ και της Ευρώπης ενίσχυσε τη ζήτηση για εξαγωγές.

Γαλλία: Υψηλό 11μηνου η εμπιστοσύνη
Η ανάκαμψη των οικονομιών στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη, ενίσχυσε τη ζήτηση για εξαγωγές, με αποτέλεσμα η εμπιστοσύνη των Γάλλων επιχειρηματιών να διαμορφωθεί στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 μηνών το Μάιο.

Σύμφωνα με κυβερνητική αναφορά, ο δείκτης μεταποιητικής εμπιστοσύνης παρουσίασε άνοδο στο 101, από το 98 του Απριλίου. Οικονομολόγοι σχολιάζουν ότι η ζήτηση έχει αυξηθεί, κυρίως μετά τον Απρίλιο, σε σχέση με τις δυσμενείς συνθήκες στις αρχές του έτους.

Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αναπτύχθηκε στο πρώτο τρίμηνο αφού συρρικνώθηκε στους τελευταίους τρεις μήνες του 2001, κυρίως εξαιτίας της αύξησης των δαπανών των νοικοκυριών αλλά και της ανόδου του μεταποιητικού κλάδου.

Οι PSA Peugeot Citroen και η Renault είναι μεταξύ των Ευρωπαίων κατασκευαστών που έχουν προχωρήσει στην αύξηση της παραγωγής, καθώς ενισχύθηκαν οι παραγγελίες για εξαγωγές. Η αμερικανική οικονομία, προορισμός για το 14% των εξαγωγών της χώρας, αναπτύχθηκε με ρυθμό 5,6% στο πρώτο τρίμηνο, ποσοστό που είναι το υψηλότερο των δύο τελευταίων ετών.

Η LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, η μεγαλύτερη εταιρία καλλυντικών ειδών παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 8% στο πρώτο τρίμηνο.

Η Τράπεζα της Γαλλίας εκτιμά ότι το ΑΕΠ της χώρας θα αναπτυχθεί κατά 0,5% στο δεύτερο τρίμηνο, ενώ η ανεργία βρίσκεται στο υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων 17 μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v