Η Wall παρασύρει καθοδικά την Ευρώπη

Αρνητικό το κλίμα με το άνοιγμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία φαίνεται να επηρεάζονται από τη συνεχή πτώση της Wall, επαληθεύοντας τους αναλυτές που κάνουν λόγο για πορεία υποχώρησης.

Αρνητικά ξεκίνησαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σαφώς επηρεασμένα από τη συνεχή πτωτική πορεία της Wall, επαληθεύοντας τους αναλυτές που κάνουν λόγο για πορεία υποχώρησης σήμερα.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,13% στις 5076,60 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατά 0,41% πέριξ των 4861,99 μονάδων, ενώ και ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,19% πλησιάζοντας τις 4328,73 μονάδες.

Μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι τα σχόλια των αναλυτών για τις σημερινές συνεδριάσεις, καθώς τονίζουν ότι η ”εμπιστοσύνη των επενδυτών για οικονομική ανάπτυξη κατά το τρέχον έτος εξανεμίζεται”, ενώ η ασταθής πορεία της Wall επηρεάζει και την Ευρώπη.

Μετοχές που αναμένεται να διαμορφώσουν τάση κατά τη διάρκεια των σημερινών συνεδριάσεων αυτές της νέας τεχνολογίας, Nokia, ABB, Philips, Intel, General Electric, οι οποίες σημείωσαν καθοδική πορεία και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Οι αναλυτές φαίνεται να δυσκολεύονται να βρουν μετοχές οι οποίες θα σημειώσουν ανοδική πορεία, ενώ τονίζουν ότι η αγορές θα επηρεαστούν από τη χθεσινή ανακοίνωση της UBS Warburg, σύμφωνα με την οποία ο DAX δεν θα καταφέρει εφέτος να ”πιάσει το όριο” που είχε τεθεί στην αρχή του έτους, λόγω αφενός της συνεχούς υποχώρησης του δολαρίου και αφετέρου καθώς η άνοδος των τιμών πετρελαίου έχει φθείρει τη δυναμικότητα της γερμανικής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v