Με μεγάλες απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές

Σε νέο χαμηλό αρνητικό ρεκόρ έκλεισαν οι ευρωαγορές στη συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς τόσο οι τηλεπικοινωνίες αλλά και οι μετοχές του κλάδου των φαρμακοβιομηχανιών, δημιούργησαν ένα έντονα αρνητικό κλίμα.

Με μεγάλες απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές στη συνεδρίαση της Πέμπτης, κυρίως εξαιτίας των απωλειών των εταιριών του τηλεπικοινωνιακού κλάδου, που οδήγησαν τους δείκτες σε νέα ιστορικά χαμηλά ρεκόρ.

Μεγάλες απώλειες κατέγραψαν ακόμη και οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, καθώς οι επενδυτές επικέντρωσαν την προσοχή τους σε κλάδους όπως η καπνοβιομηχανία.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο του τριμήνου, ύστερα από αρνητικούς χαρακτηρισμούς επενδυτικών οίκων για δύο φαρμακοβιομηχανίες, τη GlaxoSmithKline η οποία έκλεισε με πτώση 3,6%, και την AstraZeneca, με απώλειες κοντά στη 1 ποσοστιαία μονάδα.

Πτώση της τάξης του 8% κατέγραψε η μετοχή της ARM Holdings διευρύνοντας τις απώλειες της από την προηγούμενη συνεδρίαση, μετά και την υποβάθμισή της από την UBS Warburg. Οι δύο κορυφαίες βρετανικές εταιρίες τηλεπικοινωνίας, Vodafone και ΒΤ Group, υποχώρησαν κατά 4% και 1% αντίστοιχα.

Στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με απώλειες άνω του 1,5% αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο του τριμήνου, ύστερα από την αρνητική προειδοποίηση της Alcatel αλλά και τις ανησυχίες σχετικά με τα χρέη της Vivendi.

Η τελευταία υποχώρησε κατά 5%, καθώς απέτυχε να ικανοποιήσει τους επενδυτές σχετικά με τη μείωση των χρεών της, ύστερα από το σχετικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε. Η Alcatel έκλεισε με απώλειες 6,20%.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX συνέχιζε να διευρύνει τις απώλειές του μετά το κλείσιμο των υπολοίπων ευρωπαϊκών αγορών, με τη Deutsche Telekom να μην αφήνει περιθώρια αλλαγής του κλίματος.

Η πτώση της Deutsche Telekom ανήλθε στο 4,15% ενώ και η MobilCom υποχώρησε κατά 15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v