Θετικό κλίμα στις ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής οι ευρωαγορές. Κέρδη στο Παρίσι χαρίζει η Vivendi, το DAX οδηγεί η Deutsche Telekom, ενώ ισχνές οι είναι οι συναλλαγές στο Λονδίνο λόγω... Μουντιάλ.

Το δρόμο της ανόδου επιλέγουν σήμερα οι κυριότερες ευρωπαϊκές μετοχές, αναπληρώνοντας τις πρόσφατες απώλειες, με αιχμή κυρίως τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Ανοδικά κατά 0,50% (στις 5.065 μονάδες) κινείται ο δείκτης FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ανακάμπτοντας από τις πρόσφατες απώλειες του. ”Ήσυχη” χαρακτηρίζουν την ημέρα οι αναλυτές, καθώς ο όγκος των συναλλαγών έχει δεχτεί πίεση από… τις άδειες καρέκλες αρκετών χρηματιστών, οι οποίοι παρακολουθούν το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

Κέρδη κατά 0,60%, στις 4.285 μονάδες, καταγράφει το χρηματιστήριο του Παρισιού, εν μέσω αισιοδοξίας για τη μελλοντική οικονομική κατάσταση της Vivendi. H εταιρία ανακούφισε τους επενδυτές, που δεν έκρυβαν την ανησυχία τους για τα ”ανοίγματά” της ανακοινώνοντας ότι εξετάζει τη μείωση της συμμετοχής της στη Vivendi Environment.

Πάνω από το όριο των 4.800 μονάδων, στις 4.813 μονάδες (+1,07%) κινείται ο δείκτης DAX, μετά τις απώλειες που κατέγραψε την Πέμπτη, παίρνοντας ώθηση από τις τηλεπικοινωνιακές και έχοντας αιχμή τη Deutsche Telekom (+3,2%).

”Αν δεν κρατήσει την τεχνική βάση των 4.800 μονάδων”, εκτιμούν αναλυτές, ”ο γερμανικός δείκτης θα κινηθεί σημαντικά χαμηλότερα τις επόμενες ημέρες”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v