Θετικό άνοιγμα -μετά τις απώλειες- στην Ευρώπη

Με θετικά πρόσημα ξεκίνησαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, σε μια σαφή προσπάθεια να ανακτήσουν τις χθεσινές σημαντικές απώλειες.

Θετικό το άνοιγμα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε μια σαφή προσπάθεια να ανακτήσουν τις χθεσινές σημαντικές τους απώλειες.

Λίγο μετά το άνοιγμα ο FTSE 100 βρίσκεται στο +0,11% και τις 5046,40 μονάδες, ο γερμανικός DAX στο +0,41% πλησιάζοντας τις 4783,18 μονάδες, ενώ και ο γαλλικός CAC 40 -ύστερα και από τα καλά νέα για την ανεργία- κερδίζει 0,22% στις 4270,09 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές το βλέμμα σήμερα, τουλάχιστον για την αρχή της συνεδρίασης, θα είναι στραμμένο στις μετοχές πετρελαϊκών εταιριών, οι οποίες αναμένεται να σημειώσουν ανοδική πορεία (πάντα με αιχμή την ΒΡ), ωθώντας υψηλότερα και τους γενικούς δείκτες, ύστερα από διαβεβαιώσεις στελεχών του ΟΠΕΚ, ότι θα επιβάλει μέτρα ελέγχου των εξαγωγών στα μη μέλη του.

Άλλες μετοχές που αναμένεται να παρουσιάσουν έντονη κινητικότητα αυτές των GlaxoSmithkline , για την οποία κυκλοφορούν φήμες ότι προωθεί συνεργασία με τον κυριότερο αντίπαλό της Bristol – Myers, αλλά και για τη μετοχή της BHP Billiton, για την οποία αναμένεται πτωτική τάση.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον στρέφεται αναπόφευκτα και στο δείκτη ανεργίας της Γαλλίας, ο οποίος παρά τις αρνητικές προβλέψεις για ”χαμηλό” 18μήνου, παρέμεινε σταθερός στο 9,1% το μήνα Απρίλιο, γεγονός που επιδρά θετικά στις ευρωαγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v