Χρεοκόπησε η KPNQwest

Πολλαπλές αρνητικές επιδράσεις αναμένεται να έχει η χρεοκοπία της εταιρίας παροχής δεδομένων KPNQwest, καθώς πάνω από 100.000 επιχειρήσεις κινδυνεύουν να μείνουν ”ξεκρέμαστες”. Όπως τονίζουν οι αναλυτές, η χρεοκοπία αυτή είναι η μεγαλύτερη του κλάδου ως τώρα.

Χρεοκόπησε η KPNQwest
Αίτηση για δικαστική προστασία κατόπιν χρεοκοπίας υπέβαλε την Παρασκευή η KPNQwest, καθώς, όπως ανακοινώθηκε αδυνατούσε να ”σηκώσει” τα ύψους 1,1 εκατ. ευρώ καθημερινά έξοδά της.

Υπενθυμίζεται, ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρία παροχής δεδομένων μέσω internet, μόλις προ ολίγων εβδομάδων διέψευδε τις φήμες, τόσο για τα υπέρογκα καθημερινά έξοδα που πιέζουν την κερδοφορία της, όσο και για την πιθανότητα να οδηγηθεί σε στάση πληρωμών.

Οι συνέπειες, επισημαίνουν αναλυτές είναι ανεξερεύνητες και έχουν διπλή φύση: Αφενός το πρόβλημα της χωρητικότητας των υπαρχόντων οδών πληροφορίας, που πρέπει τώρα να ”χωρέσουν” και τις υπηρεσίες που παρείχε η KPNQwest, αφετέρου, οι γενικότερες επιδράσεις που θα έχει η χρεοκοπία της γερμανικής εταιρίας στην ευρωπαϊκή οικονομία, αφού, ως τώρα, είναι η μεγαλύτερη στον τομέα.

Το σχέδιο εξόδου από την κρίση, το οποίο περιελάμβανε τις προσπάθειες που λάμβαναν χώρα όλη την προηγούμενη εβδομάδα για πώληση της εταιρίας στην AT&T, απέτυχε, με αποτέλεσμα η εκτελεστική διοίκηση της KPNQwest να ψάχνει απεγνωσμένα αγοραστή των έργων που έχει αναλάβει, ώστε να αποφύγει μηνύσεις των (πρώην) πελατών για διαφυγόντα κέρδη.

Οι πελάτες της εταιρίας που αναζητούν εναλλακτικό data provider, ανέρχονται στις 100.000. Τα έξοδα για τη λειτουργία της KPNQwest, ώστε να δοθεί χρόνος στους πελάτες της να συνάψουν νέα συνεργασία, ανέλαβε η KPN NV, η οποία κατέχει το 40% της υπό χρεοκοπία εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v