Νευρικό άνοιγμα με μικρή ”αντίδραση” στην Ευρώπη

Νευρικό το άνοιγμα για τις ευρωπαϊκές αγορές το πρωί της Τετάρτης, καθώς Φρανκφούρτη και Παρίσι, αντιδρούν ελαφρώς ανοδικά, σε μια σαφή προσπάθεια να αντισταθμίσουν τις απώλειες, ενώ αρνητικά ξεκίνησε ύστερ από δύο ημέρες αργίας η χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου.

Νευρικά ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές με Φρανκφούρτη και Παρίσι να προσπαθούν να αντισταθμίσουν τις απώλειες, και το Λονδίνο να ξεκινά αρνητικά ύστερα από δύο ημέρες αργίας.

Λίγο μετά το άνοιγμα ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,01% στις 5033,70 μονάδες, ενώ ανοδικά κατά 0,85% στις 4666,91 βρίσκεται ο γερμανικός DAX, και κατά 0,95% στις 4104,61 κυμαίνεται ο γαλλικός CAC 40.

Νευρικά, με εναλλαγές προσήμων αναμένεται να κινηθούν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, συγκλίνουν οι απόψεις των αναλυτών, ακολουθώντας μεν τη χθεσινή μικρή αντίδραση του Nasdaq, παραμένοντας δε επιφυλακτικές για το μέλλον.

Πτωτικά αναμένεται να κινηθούν, ωστόσο, οι μετοχές πετρελαϊκών εταιριών (ΒΡ, Shell Transport & Trading) οι οποίες φαίνεται να ακολουθούν την τάση υποχώρησης των διεθνών τιμών πετρελαίου (έως και 2% από την αρχή της εβδομάδας).

Παράλληλα, οι αναλυτές δεν δείχνουν ιδιαίτερα αισιόδοξοι και όσον αφορά στον τεχνολογικό κλάδο, τονίζοντας ότι υπό το πρίσμα μιας ακόμη χρηματιστηριακής κρίσης που ενδέχεται να διατηρηθεί έως τα μέσα του Ιουνίου, οι τεχνολογικοί κλάδοι θα παρουσιάζουν εναλλαγές προσήμου ανάλογα με τις εταιρικές ειδήσεις.

Έτσι, πτωτικά αναμένονται οι μετοχές της Ericsson, μετά την ενημέρωση των επενδυτών της ότι τα κέρδη από την κινητή τηλεφωνία θα υποχωρήσουν προφανώς κατά την τρέχουσα χρήση, αλλά και των Vivendi, Nokia, Royal Philips Electronics και Deutsche Telekom, οι οποίες έχουν απολέσει άνω του 7% από την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v