Αρνητικό άνοιγμα λόγω Nasdaq στην Ευρώπη

Σε αρνητικό έδαφος άνοιξαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σαφώς επηρεασμένα από τη χθεσινή βουτιά που σημείωσε ο δείκτης εταιριών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq, στη Νέα Υόρκη, ενώ το λονδρέζικο LSE παραμένει για δεύτερη ημέρα κλειστό.

Αρνητικό ήταν το άνοιγμα στις κυριότερες ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, οι οποίες παρουσιάζονται εμφανώς επηρεασμένες από τη χθεσινή βουτιά του δείκτη τεχνολογίας Nasdaq στη Νέα Υόρκη.

Λίγο μετά το άνοιγμα -και ενώ το LSE παραμένει για δεύτερη ημέρα κλειστό λόγω του εορτασμού του Ιωβηλαίου της Βασίλισσας- ο DAX στη Φρανκφούρτη συνεχίζει τη χθεσινή καθοδική του πορεία, υποχωρώντας κατά 0,92% στις 4704,20 μονάδες, ενώ και ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 1,66% πέριξ των 4156,99 μονάδων.

Δεν φαίνονται και ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την έκβαση των σημερινών συνεδριάσεων στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια οι αναλυτές, καθώς εκτιμούν ότι ο τεχνολογικός κλάδος θα οδηγήσει χαμηλότερα τους δείκτες.

Μετοχές κλειδιά αναμένεται να αναδειχθούν αυτές των Infineon Technologies, STMicroelectronics, SAP, ειδικά μετά την ανακοίνωση της Flextronics International Ltd, της δεύτερης μεγαλύτερης παραγωγού ηλεκτρονικών συστημάτων, ότι επανεκτίμησε προς τα κάτω τα αποτελέσματά της για το α’ εξάμηνο του έτους.

Αναλόγως πτωτική εκτιμάται και η πορεία της France Telecom, που υποχώρησε σημαντικά χθες στο Nasdaq, κάνοντας τους αναλυτές να παρατηρούν ”δεν υπάρχει και μεγάλη αισιοδοξία για την πορεία του κλάδου τεχνολογίας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v