Ελεύθερη πτώση για τις Ευρωπαϊκές αγορές

Πίσω στο χρόνο γύρισαν οι μεγάλες ευρωπαικές αγορές. Χαμηλό οκταμήνου για τον γαλλικό Cac-40, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 4.065 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 3,82%, ενώ ο δείκτης Dax κινείται σε επίπεδα που κατέγραφε πριν επτά μήνες με απώλειες 3,03% στις 4.600 μονάδες.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτάμιση μηνών περίπου κινήθηκαν οι ευρωπαικές αγορές του Παρισίου και της Φρανκφούρτης, καθώς δεν φάνηκαν αρκετά ισχυρές ώστε να ανατρέψουν τις απώλειες που κατέγραφαν από την έναρξη της συνεδρίασης.

Στη Γαλλία ο δείκτης Cac-40 κινήθηκε καθοδικά κατά 3,82% αδυνατώντας να σταθεροποιηθεί πάνω από τις 4.100 μονάδες καταγράφοντας ταυτόχρονα αρνητικό ρεκόρ οκτώ μηνών (4.065 μονάδες).

Το σύνολο σχεδόν των εταιριών που συναπαρτίζουν το δείκτη δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις, με προεξέχουσες τις φαρμακευτικές και τις εταιρίες τεχνολογίας, ενώ το αρνητικό άνοιγμα του δείκτη Nasdaq, εξανέμισαν τις όποιες ελπίδες για ενδοσυνεδριακή ανάκαμψη.

Τον τόνο έδωσαν οι φαρμακευτικές Sanofi και Aventis με καταγεγραμμένες απώλειες της τάξης του 5,1% και 5,6% αντίστοιχα, ενώ και η Vivendi έκλεισε στο – 6,52%.

Στη Γερμανία αυτή την ώρα ο δείκτης Dax σχοινοβατεί περί τις 4.600 μονάδες (χαμηλότερο σημείο επταμήνου) καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 3,03%, λόγω κυρίως της πίεσης που δέχονται οι τραπεζικές μετοχές από αρνητικά νέα αναφορικά με την πορεία των οικονομικών μεγεθών των χρηματοοικονομικών τμημάτων τους. αλλά και την ελεύθερη πτώση που ακολουθεί η μετοχή της Deutsche Telekom.

Η τελευταία καταγράφει απώλειες 4,3% αφού οι επενδυτές δεν ικανοποιήθηκαν από την αποτυχημένη προσπάθεια που κατέβαλλε για να κερδίσει συμβόλαιο αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ από την Γερμανική κυβέρνηση.

Το Αγγλικό χρηματιστήριο παρέμεινε κλειστό ”συμμετέχοντας” στον εορτασμό του Χρυσού Ιωβηλαίου (50 έτη στο θρόνο της Γηραιάς Αλβιώνας) της Βασσίλισας Ελισάβετ Β΄.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v