Χαμηλό επταμήνου για Παρίσι - Φρανκφούρτη

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτάμιση μηνών υποχωρούν οι δείκτες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών αγορών, με τις μετοχές του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, αλλά και της τεχνολογίας να πρωταγωνιστούν στις πιέσεις.

Υψηλές απώλειες που οδηγούν τους κυριότερους δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτάμιση μηνών καταγράφουν οι μετοχές του τηλεπικοινωνιακού κυρίως κλάδου, εξαιτίας των ανησυχιών για την προοπτική του κλάδου.

Μεγάλες απώλειες κατά 4,5% καταγράφει η μετοχή της κυρίαρχης κατασκευάστριας εταιρίας κινητών τηλεφώνων Nokia, διαμορφούμενη στο χαμηλότερο επίπεδο των εννέα μηνών, ύστερα από την αρνητική προειδοποίηση σχετικά με τα αποτελέσματα της αμερικανικής Flextronics.

Στη γαλλική αγορά ο CAC 40 κατέγραφε απώλειες που υπερέβησαν και τις 3 ποσοστιαίες μονάδες, για να περιορίσει αργότερα την πτώση στο 2,7%, που ωστόσο διατηρεί το δείκτη σε χαμηλό επταμήνου.

Απώλειες κατά 2,8% καταγράφει η μετοχή της France Telecom ενώ ακολουθεί και η Alcatel με πτώση 3,6%, αλλά και η Vivendi Universal κατά 4%.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί σε ποσοστό υψηλότερο του 2%, με τη μετοχή της Deutsche Telekom να διευρύνει τις απώλειες ύψους 20% που έχει σημειώσει από τα μέσα του Μαΐου.

Υπό πίεση βρίσκονται και οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, με την Epcos να υποχωρεί κατά 3,12% και την αντίστοιχη της Infineon να καταγράφει απώλειες κατά 2,80%.

Αντίθετα, σημαντικά κέρδη κατά 5,22% καταγράφει η μετοχή του οίκου μόδας Escada, ύστερα από την ανακοίνωση διπλασιασμού των λειτουργικών της κερδών στο πρώτο εξάμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v