Απώλειες στο Λονδίνο-Ανοδικά Παρίσι, Φρανκφούρτη

Νευρικό παραμένει το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, με το Λονδίνο να καταγράφει υψηλές απώλειες την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας μετά την τετραήμερη αργία, ενώ Παρίσι και Φρανκφούρτη αυξάνουν τα κέρδη κατά 1%.

Υψηλές απώλειες καταγράφει η βρετανική αγορά στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας μετά την τετραήμερη αργία, ενώ αντίθετα το Παρίσι και η Φρανκφούρτη διευρύνουν τα κέρδη τους στο 1%.

Η βρετανική αγορά άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά μηνών, ακολουθώντας, έστω και αργοπορημένα, τις απώλειες και των υπολοίπων αγορών από την έναρξη της εβδομάδας.

Πτωτικά κινούνται οι μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου, παράλληλα με τις απώλειες και στην τιμή του πετρελαίου ύστερα από την αύξηση των πετρελαϊκών αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Οι μετοχές της Shell υποχωρούν κατά 3,3% ενώ υψηλότερη του 3% είναι και η πτώση της BP.

Αντίστοιχα, αρνητικό κλίμα επικρατεί και στις τηλεπικοινωνίες, με την Vodafone να χάνει 3,2%, την mmO2 να υποχωρεί κατά 5,9% και την πρώην μητρική της, BT να καταγράφει απώλειες 2,9%.

Στο Παρίσι το κλίμα είναι ιδιαίτερα θετικό, με τις μετοχές του ομίλου παροχής τεχνολογικών υπηρεσιών Cap Gemini να οδηγούν την άνοδο του δείκτη.

Άνοδο κατά 4% καταγράφει και η άλλη μεγάλη εταιρία του κλάδου, Atos Origin, ύστερα από την ανακοίνωση εξαγοράς των δραστηριοτήτων της KPGM Consulting στη Βρετανία και την Ολλανδία.

Εξίσου ανοδικό είναι το κλίμα και στη γερμανική αγορά, με τη μετοχή της Deutsche Telekom να ανακάμπτει από τις απώλειες των προηγούμενων συνεδριάσεων, καταγράφοντας άνοδο 2%.

Κέρδη ύψους 1,3% σημειώνει και η μετοχή της μεγαλύτερης εταιρίας ταξιδίων, Preussag, ενώ ανοδικά κινούνται τόσο η Siemens όσο και η Infineon Technologies.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v