Άνοδος για τις ευρωαγορές πλην DAX

Νευρικά κινούνται οι ευρωαγορές με τις εταιρίες του τηλεπικοινωνιακού κλάδου να στηρίζουν τους δείκτες σε Λονδίνο και Παρίσι, ενώ αντίθετα οριακές απώλειες καταγράφει ο DAX λόγω αρνητικών εταιρικών ειδήσεων.

Κέρδη συνεχίζουν να καταγράφουν οι ευρωαγορές πλην της Φρανκφούρτης, η οποία υποχωρεί λόγω αρνητικών εταιρικών ειδήσεων. Σταθερά προς τα πάνω Λονδίνο και Παρίσι λόγω τηλεπικοινωνιακών.

Οι μετοχές του τεχνολογικού και τηλεπικοινωνιακού κλάδου ήταν αυτές που κατόρθωσαν να ανακάμψουν από τις υψηλές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, οδηγώντας τώρα την άνοδο των δεικτών σε Λονδίνο και Παρίσι.

Ειδικότερα, στη βρετανική αγορά ο FTSE 100 κινείται σε θετικό επίπεδο, παρά τις σημαντικές απώλειες ύψους 10% που καταγράφει η μετοχή της Abbey National. Η βρετανική τράπεζα είχε προειδοποιήσει για απώλειες στην εμπορική τραπεζική της μονάδα εξαιτίας επισφαλών δανείων.

Αντίθετα, η κατασκευάστρια εταιρία τσιγάρων Gallaher καταγράφει κέρδη ύψους 4,3% ύστερα από τις αναφορές σχετικά με πιθανή προσφορά εξαγοράς της από την British American Tobacco.

Ανοδικές τάσεις παρουσιάζει και η αγορά του Παρισιού, με τη Vivendi Universal να οδηγεί την άνοδο του CAC 40, κατορθώνοντας να ανακάμψει από το αρνητικό κλίμα της προηγούμενης εβδομάδας.

Η μετοχή της εταιρίας media καταγράφει κέρδη άνω του 4%, ύστερα από τη συμφωνία πώλησης της ιταλικής μονάδας συνδρομητικής τηλεόρασης στη News Corp του Ρούπερτ Μέρντοχ.

Αντίθετα, οριακές απώλειες καταγράφει ο DAX, λόγω της αρνητικής πορείας του τίτλου της Bayer αλλά και της Lufthansa, που κατόρθωσαν να αντισταθμίσουν τα κέρδη που σημειώνουν οι μετοχές τόσο των τεχνολογικών όσο και των τηλεπικοινωνιακών εταιριών.

Η μετοχή της Bayer υποχωρεί κατά 2,2% ενώ αυτή της Lufthansa κατά 1,7%. Ανοδικά κινείται η Deutsche Telekom, περί το 0,7%, αλλά και η τεχνολογική Infineon, κατά 2,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v