Σε νέο αρνητικό οκταμήνου έκλεισαν οι ευρωαγορές

Άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ οκταμήνου κατέγραψαν οι δείκτες των κυριοτέρων ευρωπαϊκών αγορών με το κλείσιμο, καθώς η επίδραση της Intel από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ήταν καταλυτική για το σύνολο των εταιριών του κλάδου των επεξεργαστών και στην Ευρώπη.

Σε νέο αρνητικό ρεκόρ οκταμήνου έκλεισαν οι ευρωαγορές, καθώς τόσο οι μεγάλες απώλειες ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street αλλά και η αρνητική προειδοποίηση της Intel, δημιούργησαν αρνητικό κλίμα.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε σε νέο χαμηλό επίπεδο οκταμήνου, κατορθώνοντας ωστόσο να περιορίσει κατά πολύ τις αρχικές του απώλειες, με τη συμβολή και της φαρμακοβιομηχανίας GlaxoSmithKline, η οποία κατέγραψε κέρδη περί το 2%.

Αντίθετα, απώλειες της τάξης του 4,2% σημείωσε η μετοχή του κολοσσού κινητής τηλεφωνίας Vodafone, κυρίως εξαιτίας των απογοητευτικών στοιχείων σχετικά με τον αριθμό των συνδρομητών στην Ιαπωνία.

Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 έκλεισε με μεγάλες απώλειες κοντά στο 2%, με την Thomson Multimedia να οδηγεί την πτώση της γαλλικής αγοράς. Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι πλέον οι επενδυτές περιμένουν σθεναρές ενδείξεις ανάκαμψης των εταιρικών κερδών.

Η μετοχή της Thomson Multimedia κατέγραψε πτώση 6,7% καθώς η JP Morgan αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του ομίλου, μειώνοντας παράλληλα και την τιμή στόχο στα 41 ευρώ.

Εξίσου αρνητικό ήταν το κλίμα και στη Φρανκφούρτη, με τον δείκτη DAX να υποχωρεί κοντά στο 2% την ώρα που έκλεισαν οι υπόλοιπες μεγάλες ευρωαγορές. Μεγάλες απώλειες της τάξης του 4% κατέγραψε η μετοχή της Deutsche Telekom, ενώ ακολούθησε και η Infineon με πτώση 6,70%. Αρνητικά κινήθηκε και η μετοχή της Siemens, που υποχώρησε κατά 3,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v